Frank de Bur trener prvaka MLS lige

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2018, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frank de Bur trener prvaka MLS lige

Nekadašnji holandski fudbaler novi je šef struke Atlante junajted.

Iako se govorilo da umesto Argentinca Herarda Martina na klupu Atlante može da sedne Španac Karlos Pujol, nekadašnji as Barselone bez trenerskog iskustva, prvak severnoameričke soker lige se opredelio da to bude jedno vreme njegov saigrač u katalonskom velikanu (1999-2003) Frank de Bur (48).

Nekadašnji holandski reprezentativac zanat je počeo da peče 2007. u mlađim kategorijama Ajaksa, u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je i sam ponikao. Bio je i pomoćnik selektora na Mundijalu u Južnoj Africi 2010, kada je Holandija još jednom poklekla u finalu. Ajaks je vodio od 2010. do 2016. i s njim ima četiri uzastopne titule prvaka (2011-14). Trenirao je zatim i Inter (2016) i Kristal palas (2017), a u oba tima se zadržao tek nekoliko meseci.

Budući da je Atlanta osnovana pre četiri godine, Frank de Bur joj je tek drugi trener.

We can’t wait to introduce you in person, Atlanta

A message from the new coach! pic.twitter.com/lURl84q0Wq— Atlanta United FC (ATLUTD) December 23, 2018

New chapter. Same mission.#ATLUTD name FdeBoerOfficial as 2nd head coach in club history

https://t.co/H2VX85UytQ pic.twitter.com/AT7rLstHHf— Atlanta United FC (ATLUTD) December 23, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Frank de Bur trener Atlante

Izvor: MozzartSport.com, 23.Dec.2018

Holanđanin Frank de Bur imenovan je za trenera američkog fudbalskog kluba Atlanta junajted. On je potpisao višegodišnji ugovor sa Atlantom, gde je zamenio Herarda Martina, prvog trenera kluba u istoriji. Martino je dve sezone predvodio ekipu, sa kojom je ove sezone osvojio titulu u MLS ligi. Mediji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.