Francuzi u Najkiju od 2011. godine

Izvor: B92, 22.Feb.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi u Najkiju od 2011. godine



Američki proizvođač sportske opreme "Najki" potpisao je ugovor sa francuskim fudbalskim savezom po kome će snabdevati sve selekcije te zemlje od 2011. do 2018. godine. "Najki" će tako zameniti "Adidas" koji je tehnički spozor francuske reprezentacije od 1970. godine, a ugovor će trajati do kraja 2010. godine.

"Najki" će platiti 320 miliona evra za sedam i po godina koliko će trajati ugovor, dok će federacija svake godine dobijati opremu vrednu dva i po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona evra. Francuzi će dobijati i bonuse, koji zavise od uspeha koje reprezentacije bude postizala.

"Ukupno, ovaj novi ugovor doneće federaciji četiri i po puta više sredstava, nego što imamo prema aktuelnom ugovoru", saopšteno je na zvaničnom sajtu francuske fudbalske federacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.