Francuska ubedljiva protiv Nemačke, prva pobeda Tunisa

Izvor: Blic, 19.Jan.2011, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska ubedljiva protiv Nemačke, prva pobeda Tunisa

Rukometaši Francuske potvrdili su plasman u drugi krug SP u Švedskoj nakon pobede nad selekcijom Nemačke, dok je u okviru grupe A odigran još jedan meč u kome je Tunis pobedio Bahrein.

Francuska je do četvrte pobede na šampionatu stigla posle malo mučenja u prvih 15-ak minuta koliko je Nemačka održavala vođstvo. Ipak, sve je krenulo daleko bolje po trenutno najbolji tim na svetu nakon izjednačenja na 7:7 u 16. minutu.

Predvođeni Fernandezom ,Giguom i Karabatićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Francuzi su u narednih desetak minuta pobegli na pet golova razlike (13:8), a prvo poluvreme završili su sa tri gola viška nakon što su Nemci u finišu smanjili na 13:10.

Nemačka u nastavku ipak nije imala šta da traži na terenu jer je Francuska posle deset minuta igre već vodila sa 19:12, da bi sve dileme vezane za pobedu rešila sedam minuta pre kraja kada je povela sa 28:18. Logično opuštanje i mali pad u igri "petlića” Nemci su iskoristili taman toliko da konačni poraz od 30:23 učine koliko toliko podnošljivijim.

U međuvremenu, Tunis je stigao da upiše prvu pobedu na turniru nakon što je bio bolji od najslabijeg tima u Grupi A Bahreina (28:21), a poslednji meč u grupi igraju Španija i Egipat. Ukoliko se zvezde poklope i Egipat kojim slučajem dobije Španiju žestoko će navijati za Tunis u poslednjem kolu protiv Nemaćke koja ima četiri boda i pobedu u međusobnom duelu sa "faraonima”, ali je to za sada scenario koji je manje verovatan.

U grupi C je, kao što već znamo, Srbija remizirala sa Hrvatskom (24:24) , pa bi Danska u slučaju pobede nad Alžirom koja se ne dovodi previše u pitanje mogla do prvog mesta u grupi uoči derbija sa Hrvatskom. Kako je već sada izvesno koja tri tima idu dalje iz ove grupe, meč između Rumunije i Australije nema veći značaj.

Utakmice četvrtog kola u grupama B i D bile su na programu u sredu, a grupna faza SP u Švedskoj završava se mečevima u četvrtak.

SP u rukometu, 4. kolo

Grupa A

Bahrein - Tunis 21:28

Nemačka - Francuska 23:30

Španija - Egipat 20:30h

Tabela: Francuska 8, Španija 6, Nemačka 4, Egipat 2, Tunis 2, Bahrein 0

Grupa B

Utorak:

Japan - Mađarska 24:28

Norveška - Brazil 26:24

Austrija - Island 23:26

Tabela: Island 8, Mađarska 6, Norveška 6, Austrija 2, Japan 2, Brazil 0

Grupa C

Srbija - Hrvatska 24:24

Danska - Alžir 20:15h

Australija - Rumunija 20:30h

Tabela: Hrvatska 7, Danska 6, Srbija 5, Alžir 2, Rumunija 0, Australija 0

Grupa D

Utorak:

J.Koreja - Poljska 20:25

Čile - Slovačka 29:29

Švedska - Argentina 22:27

Tabela: Poljska 8, Švedska 6, Argentina 5, J.Koreja 3, Slovačka 1, Čile 1

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.