Fondacija Divac pokreće nove omladinske projekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija Divac pokreće nove omladinske projekte

Fondacija Ana i Vlade Divac i USAID su zvanično predstavili nov dvogodišnji projekat "Divac omladinski fondovi", koji će podržati omladinske projekte u devet opština.

Ono što čini ovaj projekat jedinstvenim je to što sredstvima iz projekta upravljaju mladi koji odlučuju o prioritetima u njihovim lokalnim zajednicama, piše u saopštenju te fondacije a prenosi Tanjug.

Partneri na projektu su opštine Vlasotince, Blace, Vladičin Han, Prijepolje, Aranđelovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Obrenovac, Lazarevac, Vršac, Kanjiža.

"Divac omladinski fondovi" su se pokazali uspešnim u angažovanju mladih koji nisu bili aktivni i njihovom uključivanju u proceš donošenja odluka na lokalnom nivou", rekla je pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana Klašnja.

Direktor USAID Kancelarije za demokratiju i upravljanje Peter Vebler je podsetio da USAID podržava omladinske inicijative u Srbiji duže od decenije, kao i da to čine zato što veruju da je angažovanje i ulaganje u mlade u Srbiji ključno za celokupan razvoj Srbije.

Predsednik Upravnog odbora Fondacije Ana Divac je, zahvalivši se USAID -u i partnerskim opštinama na podršci, pozvala mlade da imaju aktivnu ulogu u promenama u njihovim lokalnim zajednicama, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.