Izvor: RTS, 20.Maj.2021, 09:57

Foda odabrao 30 Austrijanaca za Evropsko prvenstvo

Selektor Austrije, Nemac Franko Foda, odabrao je grupu od 30 igrača u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.
Foda se oslanja pre svega na austrijske fudbalere koji igraju u inostarnstvu, većinom u Nemačkoj, dok je u nacionalni tim pozvao svega tri igrača iz austrijske Bundeslige.

U reprezentaciju pred EP pozvao je golmane: Bahman (Votford), Linder (Bazel), Pervan (Volfsburg) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Šlager (LASK), odbrambene igrače: Alaba (Bajern), Dragović (Bajer 04), Fridl (Verder), Hintereger (Ajntraht Frankfurt), Lajner (Borusija M.), Linart (Frajburg), Mvene (Majnc), Poš (Hofenhajm) Trimel (Berlin) i Ulmer (Salcburg), igrače srednjeg reda: Balić (LASK) J. Baumgartner (Bajer 04), K. Baumgartner i Grilič (Hofenhajm), Ilsanker (Ajntraht Frankfurt), Lajmer i Sabitcer (Lajpcig), Lazaro (Borusija M.), Šaub (Luncer), Šlager (Volfsburg), Šepf (Šalke 04), igrače napada: Arnautović (Šangaj) Grbić (Loren), Gregorič (Augsburg) i Kalajdžić (Štutgart) i Onisivo (Majnc).
Reprezentacija Austrije pripreme počinje 27.maja u banji Bad Tacmansdorf, gde će ostati do 1.juna, nakon čega će Foda odabrati konačni kadar za Evropsko prvenstvo.
Zatim je planirano da reprezentacija 2. juna u Midlzbrou odigra prijateljsku utakmicu sa Engleskom, a 6. juna u Beču je zakazana generalna proba za Euro protiv Slovačke.
Izabrani tim će potom od 8. juna boraviti u posebnom kampu u Zeldu u Tirolu, odakle će se preko Inzbruka uputiti na Evropsko prvenstvo.
Prvu utakmicu u C grupi reprezentacija Austrije igra 13. juna u Bukureštu protiv Severne Makedonije, nakon toga 17.juna u Amsterdamu igra protiv Holandije, a poslednji meč grupe igra 21.juna u Bukureštu protiv Ukrajine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.