Florida osvojila NCAA šampionat

Izvor: B92, 05.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Florida osvojila NCAA šampionat



Košarkaška ekipa Univerziteta Florida pobednik je studentske NCAA lige, koja je sinoć završena u Indijanapolisu.

Aligatori sa Floride su do prve titule u istoriji došli pobedom nad slavnom ekipom UCLA Bruins rezultatom 73:57.

Najbolji igrač utakmice bio je Žoakim Noa, čiji otac je legendarni francuski teniser Janik Noa, pobednik Rolan Garosa 1983. godine i poraženi u beogradskom Pioniru nekoliko godina kasnije.

Noa Junior postigao je 16 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz 9 skokova i 6 blokada u neočekivanom trijumfu tima Bilja Donovana nad ekipom koja je u istoriji osvojila 11 NCAA šampionata.

Odličan je bio i Li Hamfri, čije su tri vezane trojke na startu drugog poluvremena prelomile meč. Hamfri je postigao 10 trojki tokom Final Four-a, a Gatori su slomili granitnu odbranu UCLA (90 primljenih koševa u četvrtfinalu i polufinalu - zbirno).

Lošu noć za univerzitet iz Los Anđelesa upotpunio je podatak da je legendarni trener Džon Vuden primljen u bolnicu zbog još nedijagnostikovanih zdravstvenih problema. kako je saopšteno iz bolnice, problemi 95-godišnjeg Vudena nisu ozbiljni.

Zbog finalne utakmice NCAA lige prošle noći nije odigrana nijedna utakmica NBA šampionata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.