Finale SIM: Sve spremno za spektakl na Adi

Izvor: B92, 12.Jul.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale SIM: Sve spremno za spektakl na Adi

Državno finale 5. Sportskih igara mladih (SIM) za 2018. se u Beogradu, na Adi Ciganliji, uz učešće 1.715 sportista, od toga 1.396 takmičara i 319 vođa ekipa.

Igraće se u dve grupe, a ceremonijom žreba, za sve sportove u ponedeljak 23. jula, zvanično će početi završna manifestacija.

Prva grupa na programu je od 23. do 25. jula u rukomete, basketu 3 na 3, tenisu, stonom tenisu i šahu, a druga od 25. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 27. jula u malom fudbalu, odbojci, između dve vatre i odbojku na pesku.

U atletici su kroz partnerska takmičenja sa Savezom za školski sport Srbije već poznati pobednici koji će predstavljati Srbiju na regionalnom finalu u Splitu krajem avgusta.

Učesnici koji nisu iz Beogada, uz pomoć i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, po prijavama ekipa za boravak biće smešteni u domovima, Domu učenika Železničke škole i Domu učenika PTT škole.

"Sportske igre mladih pridružuju se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u zaštiti dece i mladih od nasilja i razvijanju pozitivnog sistema vrednosti. Sve je spremno, a planiramo i iznenađenja na samom žrebu, koji će se održati 23. jula u Hotelu M, gde će kuglice izvlačiti poznati bivši sportisti i treneri", izjavila je Marija Mihajlović, asistent predsednika Sportskih igara mladih Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.