Filmska verzija baleta o nemirima u Francuskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmska verzija baleta o nemirima u Francuskoj

Američki muzičar i producent Farel Vilijams udružio se sa francuskim strit umetnikom JR za filmsku verziju baleta inspirisanog nemirima koji su pre desetak godina potresli Francusku.

Sedamnaestominutni film "Les Bosquets" nazvan po stambenom projektu u pariskom predgrađu Monfermej gde su 2005. izbili neredi, premijerno će biti prikazan na njujorškom Trajbeka filmskom festivalu, naveo je JR na svom sajtu.

JR je režirao i napisao scenario za film za koji je muziku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radio Vilijams, čija je pesma "Happy" postala globalna senzacija i koji kao producent iza sebe ima niz pop hitova, piše AFP.

Vilijams, koji se nedavno sa Robinom Tikom našao u žiži javnost zbog presude da je njihova hit pesma "Blurred Lines" plagijat pesme Marvina Geja, takođe je i izvršni producent filma.

Muziku za film komponovali su i francuski muzičar i režiser Vudkid i nemački kompozitor Hans Cimer koji je bio nominovan za Oskara za muziku za film "Interstelar".

"Film 'Les Bosqets' publiku vodi na mesto gde se prepliću umetnost, društveni nemiri i moć imidža", naveo je JR i dodao da je film zasnovan na prošlogodišnjoj predstavi "Les Bosquets" Njujorškog baleta.

Poznat po seriji ogromnih crno-belih portreta, JR je svoju karijeru počeo na Monfermeju i drugom ozloglašenom predgrađu Kliši su Boa.

Smrt dvoje mladih izazvala je eksploziju nasilja u Francuskoj, oslobodivši nagomilani bes ljudi zbog diskriminacije, nemaštine, policijskog nasilja i generalne alijenacije, piše AFP.

Dvojica policajaca optuženi su da nisu sprečili smrt dvoje mladih i trenutno im se sudi u Francuskoj. Tinejdžeri su nastradali od strujnog udara dok su se krili u trafo stanici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.