Filmovi sa Berlinala na Merlinka festivalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmovi sa Berlinala na Merlinka festivalu

U okviru 8. "Merlinka festivala", koji će biti održan od 8. do 14. decembra u Domu omladine Beograda, biće prikazano šest filmova koji su svoje premijere imali na ovogodišnjem Berlinalu, najavili su organizatori.

Festival će otvoriti brazilsko ostvarenje "Ne zovi me sine", koje je na Berlinskom filmskom festivalu osvojilo nagradu "Teddy", a prati mladog Pjera koji otkriva da je kao beba bio kidnapovan od strane žene za koju je sve vreme mislio da mu je majka i nosi se sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posledicama onoga što je njegova "majka" učinila, kao i sa svojom biološkom porodicom.

Na programu će biti i francuski igrani film "Teo i Hugo", austrijski dokumentarni "Braća noći", američki dokumentarni "Mepltorp: Gledaj fotografije", holandski dokumentarni "Zauzmi pozu" i izraelski "Ko će me voleti sada?".

Francuski film "Teo i Hugo" prati dvojicu mladića koji se sreću u seks klubu u Parizu i među kojima se razvija specijalna veza. Zajedno izlaze iz kluba i lutaju ulicama noćnog Pariza sve dok se ne suoče sa realnošću.

U središtu austrijskog dokumentarca "Braća noći" je grupa mladih bugarskih Roma koji su došli u Beč tragajući za slobodom i brzim novcem. Oni prodaju svoja tela i tim novcem izdržavaju svoje žene i porodicu u Bugarskoj.

Američki dokumentarac "Mepltorp: Gledaj fotografije" posvećen je legendarnom američkom fotografu i skandal majstoru Robertu Mepltorpu i njegovom jedinom cilju da uspe, ne samo kao umetnik, već i kao slavna ličnost.

Holandski dokumentarac "Zauzmi pozu" prati grupu Madoninih igrača koji su bili deo njene turnje "Blond ambition" i filma "U krevetu sa Madonom".

Dokumentarac "Ko će me voleti sada?" osvojio je nagradu publike "Panorama" na Berlinalu, a u fokusu je 39-godišnji padobranac u izraelskoj vojsci koji živi u Londonu, saznaje da je HIV pozitivan i započinje put pomirenja sa religioznom familijom u Izraelu.

Program "Merlinka festival" obuhvatiće 57 filmova i može se pogledati ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Filmovi sa Berlinala na Merlinka festivalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2016, 08:27

Osmi Merlinka festival počinje večeras u Velikoj sali Doma omladine Beograda, a tokom sedam dana biće prikazano 57 filmova, koji se na različite načine bave LGBT temama, najavili su organizatori...Na otvaranju će nastupiti Tijana Dapčević i srpske dreg kraljice Dekadenca i Viva La Diva, a program...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.