Izvor: RTS, 05.Feb.2021, 16:08

Filipovski: Igokea je veliki izazov za nas

Trener košarkaša Partizan Saša Filipovski istakao je da njegov tim u duelu sa Igokeom treba da skupi snagu i pametno se pripremi jer njihovi suparnici igraju sa velikim samopouzdanjem. Crno-beli u subotu od 19 sati dočekuju Igokeu u hali sportova "Ranko Žeravica" u 18. kolu ABA lige.
Partizan susret sa Igokeom dočekuje posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << velike pobede i preokreta protiv Lokomotive u Evrokupu, a njihov trener Filipovski, uprkos tom iscrpljujućem meču, očekuje da tim nastavi u pobedničkom ritmu.

"Prošla utakmica nam je uzela mnogo energije, jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobediti tim koji se pojačao sa dva igrača pred naš meč. Sada je važno regenerisati se, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee koja igra sa velikim samopouzdanjem. Ekipa ima atleticizam i visinu na pozicijama 2 i 3, kao i brze igrače na poziciji centra. Sa druge strane, znaju taktički da se postave, da menjaju odbrane, tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas", rekao je Filipovski za klupski sajt.
U prvom meču ovih rivala, Igokea je u Laktašima odnela pobedu nakon produžetka sa 90:84.
"Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo niz pobeda na domaćem terenu, da ćemo igrati sa visokom koncentracijom i da ćemo tako da održimo dobru igru svih 40 minuta. Bitna je kontrola lopte, jer košarka je igra grešaka i ko ih više napravi - gubi. Kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku. Zato je važno da u tom segmentu pokažemo napredak, jer već smo dokazali da možemo da napravimo velike preokrete i da imamo potencijala", istakao je Filipovski.
Ekipa Dragana Bajića trenutno ima skor 13-3 i drži drugu poziciju na tabeli, a Partizan je na sedmom mestu sa sedam pobeda i devet poraza.
"Očekuje nas duel sa ekipom koja igra veoma dobro ove sezone. Odlično su se uklopili i njihovi dosadašnji rezultati pokazuju koliko opasni znaju da budu. Mi smo u sredu odigrali jednu tešku utakmicu, gde smo u drugom poluvremenu videli kako treba da igramo svih 40 minuta. Ukoliko to ponovimo, verujem da ćemo doći do pobede", poručio je bek Partizana Uroš Trifunović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanojević: Spremni smo, ali prva utakmica je uvek teška; Đuričić: Nećemo se unapred predati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2021

Spremni smo, veoma sam zadovoljan kako smo odradili pripreme, ali prva utakmica je uvek teška i moramo da budemo fokusirani, izjavio je trener Partizana Aleksandar Stanojević uoči meča protiv Napretka na startu prolećnog dela Superlige...Crno-beli sutra od 17 sati u Humskoj dočekuju tim koji vodi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NA IVICI ŽILETA: Važno Partizanu, Igokei još VAŽNIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2021, 11:35

Borba za plej-of...Košarkaši Partizan u subotu od 19 sati u 18. kolu ABA lige dočekuje Igokeu u Hali sportova “Ranko Žeravica”. Crno-beli ako žele da sačuvaju i teorijsku šansu za plasman u plej-of moraju da dobiju ovu, ali i sve preostale utakmice do kraja regularnog dela sezone. Igokea...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.