Filipović: Da dokažemo koliko vredimo

Izvor: Mondo, 29.Jul.2016, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipović: Da dokažemo koliko vredimo

Reprezentativac Srbije pred polazak u Rio rekao da "delfini" imaju prava da se nadaju zlatu, iako je u vaterpolu "najveća konkurencija" što se tiče timskih sportova.

Srpski vaterpolisti, zajedno sa najvećim delom naše ekspedicije, u subotu lete u Rio de Žaneiro na Olimpijske igre.

Tim povodom je nakon poslednjeg treninga u Beogradu upriličen susret sa predstavnicima medija, a evo šta je tom prilikom rekao jedan od najboljih vaterpolista sveta Filip Filipović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Osvežili smo se malo posle priprema i intenziteta koji je do pre par dana bio udarnički. Svaki olimpijac koji krene put Rija mora da sanja ili makar da se nada najsjajnijem odličju. Mi nismo izuzetak, pogotovo što s obzirom na rezultate ostvarene u prethodnom periodu imamo prava na optimizam", rekao je Filipović.

Srbija je aktuelni svetski i evropski prvak, pošto je ove godine drugi put odbranila titulu. Ipak, na OI nakon raspada SFR Jugoslavije nemamo nijedno zlato.

Kao SR Jugoslavija bili smo treći u Sidneju 2000, kao Srbija i Crna Gora drugi u Atini 2004, a reprezentacija samostalne Srbije osvojila je bronzu u Pekingu 2008. i Londonu 2012, oba puta savladavši Crnu Goru.

"Delfini" su odavno naviknuti na maksimalna očekivanja javnosti, a Filipović ističe da je u ovoj situaciji pritisak još veći nego inače.

"Voleli bismo da odemo na OI bez pritiska, ali to je nemoguće. Svi od nas očekuju zlato, a podsetiću vas da je najveća konkurencija u timskim sportovima u Riju upravo u vaterpolu, jer za medalje konkuriše osam ekipa".

"Mislim da nas svi ostali proglašavaju za prve favorite samo da bi nam otežali, ali, eto... S obzirom na važnost turnira, mislim da nismo baš toliki favoriti u odnosu na ostale, a naravno da ćemo se truditi da u toku turnira dižemo igru i dokažemo, pre svega sebi, koliko vredimo i da ovaj vaterpolo koji igramo poslednjih godina nije slučajno najbolji na planeti", dodao je ubojiti bek.

Miloš Ćuk je nešto više od 12 sati pred polazak rekao kako se oseća.

"Što se mene tiče, u pitanju je samo nestrpljenje. Samo da krenemo, da stignemo, da se smestimo i da to počne".

On je kazao da će Srbiji biti teže samim tim što je najuspešnija selekcija na svetu poslednjih godina.

"Ne možeš da budeš šampion ako ne znaš da se nosiš sa pritiskom. To što smo favoriti znači da će nam biti teže i da će svi hteti nas da pobede. Ali, ako hoćemo da budemo najbolji, onda moramo da budemo najbolji u svemu".

Ćuk nije mogao da oceni šta bi bio uspeh, a šta neuspeh za srpski tim.

"Biću iskren, trudim se da uopšte ne razmišljam o tim stvarima. Za mene je uspeh najsjajnije odličje, pogotovo posle svega što je bilo posle nas, ali ne mogu da kažem da je (neka druga) medalja sa OI neuspeh".

Predstavnici Zavoda za sport Srbije doneli su "delfinima" na poslednji trening tortu, sokove i šampanjac za "srećan put".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.