Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 17:31

Filip više nije samo “Dekijev sin”, sada je svoj čovek

Mladom golmanu posvećen tekst u Gazeta delo Sportu

Kada ste fudbaler u Italiji i dobijete tekst posvećen vama u Gazeti delo Sport, to znači da ste uspeli, odnosno, da vaše ime nešto znači. Upravo je to radom i zalaganjem zaradio Filip Stanković, sin legende srpskog fudbala i aktuelnog trenera Crvene zvezde, Dejana Stankovića.

Jasno je da je nad Filipom uvek bila senka očevog imena, da se sve gledalo kroz prizmu popularnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dekija, to je potpuno normalno i prirodno, i to na početku sigurno i jeste određena vrsta prednosti, ali sada italijanska štampa kaže da Filip nije više samo "Dejanov sin", već da je sada "svoj čovek". Da je odrastao i stasao u pravog golmana.

Podsećamo, i torinski Tutosport je u martu pisao na sličan način stavivši naslov "Filip Stanković - mnogo više od tatinog sina".

Ovaj list je tada predstavio mlađeg Stankovića kao dragulja Interove škole fudbala zajedno sa Espozitom i Pirolom. Takođe je podsetio da je Stanković osvojio već dva skudeta sa Interom u mlađim kategorijama i da je Konte insistirao da bude inkorporiran u prvi tim Intera.

Gazeta sada kaže da kada ste sin legendarnog fudbalera to može da vam pomogne, ali bez talenta ne možete biti u timu ekipe koja se bori za sam vrh Serije A. Te da Filip ima talenat i da je u poslednje vreme značajno napredovao i stekao "svoje ime", iako je i dalje mlad.

Italijanski mediji ističu da bi Filip Stanković čak mogao da se nađe na klupi Intera večeras za utakmicu protiv Real Madrida. Golman Jonuc Radu imao je virus korona, navodno ga je preležao prema natpisima u Rumuniji, pa bi Radu i Stanković trebalo da budu zamene fantastičnom Samiru Handanoviću, dok bi višak u smislu golmana prema najavama trebalo da bude iskusni 35-godišnji Danijele Padeli.

Filip ima ugovor sa Interom do 30. juna 2024. godine. Očigledno je da ga čeka svetla budućnost. Sama činjenica da se Gazeta, i ne samo ona, bavi njime već nešto znači i pokazuje.

Stanković je bio deo mlađih fudbalskih selekcija reprezentacije Srbije, nastupavši za kadetski i omladinski tim Orlova. Mladi čuvar mreže je Rođen u Rimu 2002. Godine.

OVDE pogledajte sve kvote za utakmicu Lige šampiona u kojoj se sastaju Inter i Real Madrid.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.