Izvor: B92, 01.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filadelfija u plej ofu, Hjuston trenutno van doigravanja

Noćas su u NBA ligi odigrana samo 4 meča bez učešća košarkaša iz Srbije i Crne Gore. U najzanimljivijoj utakmici, Filadelfija je kao gost pobedila Orlando sa 118:113, posle produžetka . U regularnom toku bilo je 110:110. Gledaoci u Woterhaus Areni u Orlandu videli su sjajan duel izmedju najboljeg strelca NBA Trejsija Mek Grejdija koji je ubacio 39 poena, uhvatio 10 lopti i imao 9 asistencija, dok je sa druge strane najzaslužniji za pobedu Filadelfije bio Alen Ajverson, koji je postigao 42 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koša.

Pobedom na Floridi Filadelfija je obezbedila mesto u plej ofu, i vezala 4.pobedu na gostujućim parketima. Do 44. pobede u sezoni Siksersi su došli dobrom igrom u odbrani na T-Meku koji je i pored fantastičnog učinka u poslednjih 7 minuta sveden na jedan koš i jedno slobodno bacanje, što je bio ključ pobede.

Tri minuta pre kraja činilo se da će Orlando ući u relativno mirnu završnicu posle serije Mek Grejdija ( zakucavanje i trojka) za 107:97, medjutim Sikserse je u igru brzo vratio Kolmen sa 5 poena ( trojka i otvoreni šut za dva).

U ostalim mečevima, Nju Džersi je lako pobedio Hjuston,a Ričard Džeferson je samo dva dana posle rekorda karijere u meču sa Niksima ( 39 poena), zabeležio i svoj prvi tripl-dabl, iako je propustio poslednji trening zbog povrede. Sa druge strane Hjuston je ponovo pao na 9.mesto iza Finiksa koji trenutno ima poslednju ulaznicu za plej of na Zapadu.

Milvoki je nastavio borbu za poslednje mesto u plej ofu pobedom u Majamiju,i prestigao Vašington, dok su Los Andjeles Lejkersi predvodjeni O Nilom ( 34 poena i 11 skokova) i Kobe Brajantom ( 29 poena), prilično lako savladali Memfis ( na poluvremenu 54:40).

Gde su Lejkersi dobili meč vidi se i po podatku da su ubacili čak 60 poena iz reketa, jer Memfis nije imao odgovor na igru visokih igrača aktuelnih šampiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.