Fifa suspendovala Indoneziju iz svih takmičenja

Izvor: Akter, 30.Maj.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fifa suspendovala Indoneziju iz svih takmičenja

Svetska fudbalska federacija (Fifa) suspendovala je danas nacionalnu selekciju Indonezije i njene klubove iz svih međunarodnih takmičenja zbog umešanosti Vlade te države u funkcionisanje Fudbalskog saveza

Prema pravilima Fife, Vladama članica ove organizacije je zabranjeno mešanje u fudbal. Suspenzija Indoneziji dolazi samo dve nedelje pre početka kvalfikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Indonezija je prvu utakmicu u kvalifikacijama trebalo da igra 11. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << juna protiv Tajvana, a samo pet dana kasnije bi trebalo da dočeka Irak.

Fifa je ipak u ovom slučaju načinila mali izuzetak, pošto je selekciji Indonezije za igrače do 23 godine odobrila da učestvuje na Igrama jugoistočne Azije, koje su počele juče u Singapuru.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fifa suspendovala Indoneziju iz svih takmičenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2015

Svetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je danas nacionalnu selekciju Indonezije i njene klubove iz svih međunarodnih takmičenja zbog umešanosti Vlade te države u funkcionisanje Fudbalskog saveza...Prema pravilima FIFA, Vladama članica ove organizacije je zabranjeno mešanje u fudbal. Suspenzija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.