Fetel: Kimi namerno ide u Mercedese? Baš glupo

Izvor: N1 televizija, 08.Jul.2018, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel: Kimi namerno ide u Mercedese? Baš glupo

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel je četvrtom pobedom u desetoj trci u sezoni šampionata Formule 1 povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na prvog pratioca Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Nemac je slavio na Velikoj nagradi Britanije na čuvenoj stazi "Silverston" ispred aktuelnog prvaka i miljenika domaće publike i nastavak sezone dočekuje sa 8 bodova više od Hamiltona.

Fetel je u finišu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << trke prestigao drugog vozača Valterija Botasa i više nije bilo dileme o pobedniku.

"Izlazak sigurnosnog vozila na stazu uticao je da trka bude još interesantnija. Imao sam veliku borbu sa Botasom. Imao sam mekan set guma, ali nije bilo lako naći idealno mesto za napad. U nekom trenutku sam bio u mogućnosti da iznenadim Valterija, ali nisam bio siguran kako će se sve završiti. Srećom, sve je bilo kako sam želeo i izuzetno sam srećan," rekao je Fetel koji je tokom trke na ostrvu imao problem.

"Zabrinut sam zbog bolova u vratu, ali adrenalin je učinio svoje. Možda ću posle nekoliko sati osetiti problem sa vratom, ali sad to nije važno. Nadam se da navijači vole ovakve trke."

Nemac se osrvnuo i na incident sa starta trke, kada je njegov klupski kolega Kimi Raikonen imao kontakt sa Hamiltonom. Podsetimo, Finac je na prošloj trci bio akter incidenta i sa Botasom.

"Događa se. Prilično je glupo misliti da je ono što se dogodilo namerno. U krajnjem slučaju, imao bih problem sa preciznišću u udaranjem nekoga. U Francuskoj sam izgubio prednje krilo i pokvario sebi trku. Lako je napasti i savršeno nekoga obići, ali je lako ući i u incident. Samo sam brzo pogledao, ali mislim da nije bilo namere. Mislim da je nepotrebno čak i razmišljati o tome," dodao je Fetel.

Sledeća, jedanaesta trka u sezoni, na programu je 22. jula za Veliku nagradu Nemačke u Hokenhajmu.

Najbolje momente trke pogledajte OVDE.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.