Ferstapen: Obavili smo dobar posao

Izvor: B92, 18.Apr.2021, 23:43

Ferstapen: Obavili smo dobar posao

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je zajedno sa ekipom obavio dobar posao u današnjoj pobedi u trci Formule 1 za Veliku nagradu Emilije Romanje.

"Trka je bila izazovna, posebno na početku, da ostanem na stazi koja je bila baš klizava. Mislim da smo sve dobro uradili. Takođe, imao sam i situaciju kod restarta trke. Na sreću se nisam okrenuo na stazi. Gume su se trošile na mokrom i nikada nije lako izabrati pravi trenutak za boks i zamenu. Ali, sve je danas prošlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaista dobro i zadovoljan sam", rekao je Ferstapen posle trke.

Verstapen je pobedio u Imoli nakon što je na startu obišao vozača Mercedesa Luisa Hamiltona. Holanđanin je ostvario 11. pobedu u karijeri.

Govoreći o startu, rekao je da je "iznenadio sebe".

"Zaista smo naporno radili da to popravimo. U ovakvim nezgodnim uslovima obavili smo sjajan posao", dodao je on.

Hamilton je ostao prvi u generalnom plasmanu za jedan bod, koji je danas osvojio za najbrži krug trke.

"Duga je sezona. Ostanimo mirni", rekao je Ferstapen.

Hamilton je u 31. krugu pogrešio i izleteo sa staze i u jednom trenutku je bio deveti. Posle prekida zbog sudara vozača Vilijamsa Džordža Rasela i Valterija Botasa iz Mercedesa, Hamilton je trku nastavio sa osmog mesta, a na kraju je zauzeo drugo mesto.

"Čestitam Maksu, obavio je fantastičan posao danas. Takođe i Lando (Noris), kakav sjajan posao, dobro je videti Meklarena u vrhu. Što se mene tiče, nije ovo bio jedan od najsjajnijih dana, prvi put posle dugo vremena sam napravio grešku. Ali, zahvalan sam što sam došao do cilja", rekao je on.

Govoreći o tom izletanju sa staze, Hamilton je rekao da je bila samo jedna suva linija na stazi i da je previše žurio.



"Ušao sam sa unutrašnje strane i video sam da je mokro, pokušavao sam da se zaustavim, ali nisam uspeo i izleteo sam. Nisam imao sreće, ali sam zaista zahvalan što sam mogao da nastavim i osvojim važne bodove za ekipu. Samo sam pokušavao da prevazidjem taj osećaj greške, da nastavim i izvučem pouku iz toga. Onda sam se vratio u trkačko raspoloženje i bilo je zabavnih borbi danas sa momcima
", naveo je sedmostruki svetski šampion.

Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je treće mesto, što je njegov drugi plasman na podijum u karijeri.

"Srećan sam. Ovo je bila duga trka, teška. Nisam počeo toliko dobro, pokušavao sam da zadržim drugo mesto, ali je Luis bio prebrz. Lepo je boriti se sa ovim momcima. Lepo je biti ovde po zasluzi. Nadam se da ćemo biti tu i u budućnosti", naveo je 21-godišnji Britanac.

"Zadovoljan sam trećim mestom. Nisam razočaran", dodao je Noris.

Naredna trka u šampionatu na programu je 2. maja za Veliku nagradu Portugala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.