Fernandes ponovo na klupi Saragose

Izvor: B92, 06.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fernandes ponovo na klupi Saragose



Španski fudbalski klub Real Saragosa imenovao je Viktora Fernandesa za trenera i sa njim potpisao četvorogodišnji ugovor.

"Večiti sam optimista, veoma sam ambiciozan i želim da vratim Saragosu u Evropu", rekao je Fernandes, koji je i ranije bio trener tog kluba.

"Bilo je lako odlučiti o povratku, zbog veza koje sam imao ovde, ali takođe i zbog podrške novih vlasnika, koji su ponudili impresivan projekat", izjavio je 45-godišnji Fernandes.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je trenersko ime stvorio u Saragosi početkom devedesetih godina, kada je doveo do iznenađujuće pobede nad Arsenalom u finalu Kupa pobednika kupova 1995.

Fernandes je radio kratko u Tenerifama, a posle toga je imao četiri uspešne sezone sa Seltom, od 1998. do 2002. Svake od tih sezona on ih je doveo do Kupa UEFA.

Posle Viga, dve godine je trenirao Real Betis, a u avgustu 2004. prešao je u Porto, posle odlaska Žozea Murinja u Čelsi.

Međutim, sa Portom je imao niz loših rezultata u portugalskoj ligi, pa je dobio otkaz u februaru 2005, od kada nije radio.

Na klupi Saragose Fernandes će zameniti legendu kluba Viktora Munjosa, koji je dobio otkaz na kraju sezone, iako je Saragosa igrala u finalu Kupa kralja, gde je izgubila od Espanjola. Uprava nije bila zadovoljna 11. pozicijom na tabeli Primere i činjenicom da je klub, pošto je iz Kupa kralja eliminisao Barselonu i Real, propustio priliku da se plasira u Kup UEFA.

Saragosa je prošlog meseca dobila novog većinskog vlasnika. Agapito Iglesias kupio je većinu deonica od odlazećeg predsednika Alfonsa Solansa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.