Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2021, 23:14

Fereira odmara najbolje za derbi Sao Paula

Brazilska Serija A: Palmeiras u kombinovanom sastavu igra protiv Koritibe koja je već ispala iz elite

Krajem prošlog meseca Palmeiras je u trileru na Marakani u Riju pobedio gradskog rivala Santos sa 1:0 golom rezerviste Brena i stigao do trofeja Kopa Libertadores. Nisu Veliki zeleni imali uspeha na Svetskom klupskom prvenstvu u Kataru gde su bili tek četvrti. Poraženi su od meksičkog Tigresa sa 1:0, da bi i u borbi za treće mesto bili slabiji i od egipatskog Al Ahlija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Kaira. Bajern je osvojio svetsku krunu i kompletirao svih šest trofeja u sezoni.

Četa portugalskog stručnjaka Abela Fereire, koji je preporodio tim preuzevši ga od Vanderleja Luksemburga početkom novembra prošle godine, u finišu sezone ima samo jedan cilj – trofej u Kupu Brazila. U dvomeču rival je Gremio iz Porto Alegrea. Mečevi se igraju 28. februara i 7. marta. Serija A je u drugom planu jer kao šampion Južne Amerike tim iz Sao Paula je izborio plasman u Kopa Libertadores naredne sezone, a nema šanse da se umeša u borbu za titulu.

Palmeiras je pre tri dana lako pobedio Fortalezu na svom terenu sa 3:0. Sva tri gola su postignuta u prvih 45 minuta. Rival u odloženom meču 35. kola Serije A noćas (23.30) je Koritiba, ekipa koja je dva kola pre kraja šampionata već postala drugoligaš. Pridružila se Botafogu u Seriji B, pa oba tima neće imati velikog motiva.

Trener Palmeirasa Fereira je odlučio da neke igrače odmori za subotu kada je na Morumbiju gradski derbi protiv Sao Paula. Strelac gola protiv Santosa Breno ne može da igra u dvomeču za trofej Kupa Brazila protiv Gremija jer je već u ovom takmičenju nosio dres Žuventuda, pa će junak velike pobede protiv Santosa da predvodi svoj tim u Kuritibi. Van stroja su Emerson Santos i Ze Rafael zbog poreda mišića, Luan Silva se oporavlja od operacije kolena, a u konkurenciji za tim nije ni Gabrijel Veron. Još neki starteri bi mogli da odmore u veoma zgusnutom tempo utakmica za šampiona Južne Amerike u finišu sezone u zemlji fudbala.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Koritiba se posle matematičkog ispadanja zahvalila nekim igračima na saradnji. Golman Vilson, defanzivac Natan Ribeiro i napadač Rafinja više nisu u klubu. Rodolfo je odslužio meč pauze zbog kartona i opet je u konkurenciji za tim trenera Gustava Moriniga.

U prvom delu šampionata, Koritiba je iznenadila Palmeiras u Sao Paulu, slavila sa 3:1. Šampion Južne Amerike ima užasnu tradiciju na gostovanjima u Kuritibi. Nije pobedio u ovom milienijumu. Na 13 utakmica domaćin je slavio osam puta, dok su pet mečeva završeni bez pobednika.

BRAZIL 1 – ODLOŽENI MEČEVI

Sreda

23.00: (2,35) Santos (3,20) Korintijans (3,15)

23.30: (5,70) Koritiba (3,70) Palmeiras (1,65)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.