Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 12:08

Fener krenuo sa sprovođenjem plana: Pjer stavio paraf

Nagrada za odlične partije u prvoj sezoni

Doživeo je Fenerbahče velike promene minulog leta, stigao je veliki broj igrača bez evroligaškog iskustva. Među njima je bio i Dajšon Pjer, koji je u Istanbul došao iz Dinamo Sasarija. Kanađanin se jako dobro pokazao, pa su i drugi klubovi pokazali interesovanje, ali je Fener ipak bio rešen da ga zadrži i na kraju je isterao svoje. Pjer je parafirao ugovor na dve godine, sa opcijom produžetka saradnje na još godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dana.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U svojoj prvoj sezoni u elitnom takmičenju Pjer je ubeležio 36 nastupa. Dokazao se kao sjajan defanzivac i solidna opcija u napadu, pa je u proseku beležio 9,1 poena uz 3,3 skoka i dve asistencije po meču. Slične brojke imao je i u Turskoj, na 23 odigrana susreta prosečno je upisivao 9,2 poena, 3,5 skokova i tri asistencije.

Bio je jedna od svetlih tačaka u Fenerbahčeu tokom turbulentne i na kraju ne tako uspešne sezone, pa je doneta odluka da mu se ponudi novi ugovor. Čini se da je ovo još jedan pokazatelj da će Igor Kokoškov ostati na klupi tima iz Istanbula, uprkos spekulacijama da bi moglo da dođe do rastanka.

Fener je u zvaničnom saopštenju istakao i da je Kanađanin proglašen rukijem godina u izboru asocijacije igrača Evrolige.

"Saradnja između Dajšona Pjera, koji se Fenerbahčeu pridružio početkom 2020/21 sezone i dokazao se kao jedan od najboljih krilnih igrača u Evroligi, produžen je do isteka sezone 2023/24, 2+1 ugovorom. Zahvaljujući svoji nastupima, proglašen je i najboljim rukijem od strane asocijacije igrača Evrolige. Želimo da ovaj dogovor bude plodonosan za klub i naše sportiste i Dajšonu Pjeru da ima uspešnu sezonu u dresu Fenerbahče".

Fener će doživeti brojne promene do početka nove sezone, dogovori su već postignuti sa Akileom Polonarom iz Baskonije, bivšim igračem Himkija i Bajerna Devinom Bukerom, kao i sa Marijalom Šajokom iz Bursaspora. Klub će izvesno napustiti Edgaras Ulanovas, a jasno je da neće biti jedini.

✍️ @DyshawnPierre üç yıl daha Fenerbahçe Beko’da!

👉 https://t.co/HYqTBYSXYE pic.twitter.com/B4jKZBvLYn

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.