Fener dobio derbi posle produžetka

Izvor: Mondo, 05.Nov.2018, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fener dobio derbi posle produžetka

Trojka Nikole Kalinića u finišu regularnog dela utakmice nije slomila Efes, ali u dodatnih pet minuta je Obradovićev tim bio mnogo bolji.

Fenerbahče je i posle istanbulskog derbija protiv Efesa ostao jedina neporažena ekipa turske lige, sa skorom 5-0.

U regularnom toku bilo je 72:72 (26:23, 18:18, 13:12, 15:19), a posle dodatnih pet minuta 86:79.

Činilo se da će Nikola Kalinić biti igrač odluke, kada je dvadesetak sekundi pre kraja pogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trojku za 72:70, ali je Šejn Larkin ubrzo izjednačio slobodnim bacanjima, a Kalinić na drugoj strani upao u zamku i četiri sekunde pre kraja zgazio aut liniju ispod koša.

Gostima se ukazala šansa da za preostalo vreme "pojure" pobedu i Larkin je uspeo da šutne iz relativno dobre pozicije, međutim, promašio je sve i timovi su morali u produžetak.

Fener se odvojio na 78:72 i 81:74, Efes mini-serijom 5:0 probudio nadu, da bi u poslednjem minutu Kostas Slukas onda pogodio bacanja za 83:79, a Kalinić ukrao Larkinu ključnu loptu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.