Feliks: Danil je bio bolji, servirao je odlično

Izvor: B92, 11.Sep.2021, 00:45

Feliks: Danil je bio bolji, servirao je odlično

Feliks Ože-Alijasim nije uspeo da ostvari želju i plasira se u prvo grend slem finale.

U polufinalu US Opena posle 124 minuta igre izgubio je od drugog igrača sveta, Rusa Danila Medvedeva, 6:4, 7:5, 6:2.

"Danil je bio bolji igrač, to je sigurno. Ipak, pokazao sam da mogu još da napredujem u svakom aspektu svoje igre. Morao sam da igram na najvišem nivou, čak i bolje ako sam želeo da imam neke šanse za pobedu. Sve u svemu, bio je bolji", kaže Kananđanin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Teniser iz Montreala je rekao da je samo deo meča igrao na potrebnom nivou.

"Iskreno možda samo prvi set i do 5:3, 5:4 u drugom igrao sam dobro. Bio je jedan gem u prvom setu sa dugim razmenama, onda sam počeo da promašujem sve što sam pokušao. To je sve što mu je trebalo da napravi brejk. Servirao je odlično ceo meč, posebno u prvom setu. Moj plan je bio da prihvatim razmene, jer sam znao da će vratiti mnogo lopti i da neće oklevati da me napadne na servisu. Mogao sam bolje da serviram, ali on nije bio loš. Mislim da sam do kraja drugog seta bio u redu sa igrom", dodao je Feliks.

Dodao je da će mu ovaj turnir mnogo značiti i da će imati šta da nauči posle svega.

"Uvek sam pokušavao da prihvatim realnost u svojoj karijeri. Bez obzira koliko sam želeo da pobedim, nisam uspeo. Sad treba prihvatiti realnost, a to je poraz. Mogu bolje i siguran sam da ću biti. Vreme je za odmor i povratak na rad. Samo to i mogu. Ipak, bila je ovo pozitivna nedelja, mada je moglo biti i drugačije. Na kraju, stvari idu u dobrom smeru", zaključio je mladi teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.