Federer odlazi na odmor i prepušta Novaku prvu mesto?

Izvor: Blic, 17.Sep.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer odlazi na odmor i prepušta Novaku prvu mesto?

Veći deo teniske sezone je za nama, ali još mnogo toga ima da se igra do kraja 2012. Ipak, najbolji teniser sveta Rodžer Federer mogao bi i pre kraja sezone da ode na odmor, prepuštajući tako Novaku Đokoviću prvo mesto na ATP listi.

"Jezivo mi treba odmor. Ranjen sam, umoran, iscrpljen. Treba mi slobodnog vremea i to sada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a posle ćemo da vidimo šta će biti. Ništa još nisam definitivno odlučio o završnici ove sezone, ali moram da sednem, stavim na papir koji je turnir stvarno važan, koji nije, a koji je najvažniji", rekao je Federer nakon što je pomogao Švajcarskoj da pobedi Holandiju i sačuva svoje mesto u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Ono što je gotovo sigurno, Federer će braniti titulu u rodnom Bazel krajem oktobra, a njegov nastup se očekuje i na završnom Mastersu u Londonu.

U međuvremenu, slavni Švajcarac će po svoj prilici prepustiti prvo mesto na ATP listi Novaku Đokoviću, koji trenutno zaostaje 1.355 bodova. Feder najverovatnije neće igrati ni u Šangaju, gde je 1.000 bodova u igri, bar kada je reč o pobedniku, a ni u Pekingu i Tokiju, gde šampion osvaja po 500 bodova.

Na Federeru je da odluči da li će da nastupi u Parizu, poslednjem turniru pred Londonski Masters i to je, čini se, njegova najveća dilema. Kako na ta dva turnira brani titule, a i 1.000 odnosno 500 bodova, ostaje mu da "prelomi" kako da pristupi ovim takmičenjima koja najverovatnije odlučuju ko će biti na vrhu ATP liste na kraju 2012. godine.

Povezane vesti: Novak i dalje drugi, Janko deveti a Troicki 31. na svetu Federer i pored eliminacije ostaje ATP lider bar do kraja oktobra Đoković ne može da prestigne Federera ni trijumfom na US openu Federer povećao prednost u odnosu na Novaka, Tipsarević pao na 9. mesto Federer oborio Samprasov rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Federer odlazi na odmor i prepušta Novaku prvu mesto?

Izvor: medio.rs, 17.Sep.2012

Veći deo teniske sezone je za nama, ali još mnogo toga ima da se igra do kraja 2012. Ipak, najbolji teniser sveta Rodžer Federer mogao bi i pre kraja sezone da ode na odmor, prepuštajući tako Novaku Đokoviću prvo mesto na ATP listi.

Nastavak na medio.rs...

Federer želi da odmori od tenisa, Nole prvi?

Izvor: Kurir, 17.Sep.2012

Švajcarac zbog premora želi da propusti neke turnire, što bi moglo srpskom teniseru da olakša povratak na prvo mesto ATP..BAZEL - Trenutno prvi reket sveta Rodžer Federer najavio je da će u narednom periodu propustiti nekoliko turnira zbog premora. Takva situacija mogla bi da olakša Novaku Đokoviću...

Nastavak na Kurir...

Federer odlazi na odmor i prepušta Novaku prvo mesto?

Izvor: Blic, 17.Sep.2012

Veći deo teniske sezone je za nama, ali još mnogo toga ima da se igra do kraja 2012. Ipak, najbolji teniser sveta Rodžer Federer mogao bi i pre kraja sezone da ode na odmor, prepuštajući tako Novaku Đokoviću prvo mesto na ATP listi..."Jezivo mi treba odmor. Ranjen sam, umoran, iscrpljen. Treba...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.