Federer je opet broj 1! Najstariji!

Izvor: Mondo, 16.Feb.2018, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer je opet broj 1! Najstariji!

Švajcarski teniser plasmanom u polufinale turnira u Roterdamu preuzeo čelnu poziciju ATP liste od Rafaela Nadala i postao najstariji igrač na vrhu

Rodžer Federer pobedio je Robina Hasea na turniru u Roterdamu rezultatom 4:6, 6:1, 6:1 i plasirao se u polufinale.

Rodžer Federer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je prvi put u karijeri preuzeo čelnu poziciju na ATP listi pre 14 godina. Bilo je to 2. februara 2004. godine. Tada je u kontinuitetu bio na prvom mestu 237 nedelja, što je najduže vreme koje je neki teniser proveo na tom mestu bez prekida

Tim trijumfom Švajcarac se vratio na prvo mesto na ATP liste posle gotovo pet i po godina preuzevši ga od Rafaela Nadala.

Federer je poslednji put bio na čelnoj poziciji liste najboljih tenisera sveta u oktobru 2012, a zvanično od ponedeljka ponovo će zasesti na vrh i to kao najstariji igrač kome je to pošlo za rukom.

Smeniće legendarnog Andrea Agasija, koji je u septembru 2003, kada je preuzeo teniski tron, imao 33 godine i 13 dana. Federer je daleko stariji - u ponedeljak će imati 36 godina i 194 dana.

For the first time in a long time, welcome back to the top @rogerfedererpic.twitter.com/qjqmxwmSj5

— ATP World Tour (@ATPWorldTour) 16. фебруар 2018.

On će započeti 303. nedelju na ATP listi, po čemu je takođe rekorder.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Federer opet broj 1

Izvor: Danas, 16.Feb.2018

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasmanom u polufinale turnira u Roterdamu preuzeo prvu poziciju ATP liste od Rafaela Nadala.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.