Federer bolji od  Del Porta

Izvor: RTS, 27.Mar.2017, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer bolji od Del Porta

Švajcarac Rodžer Federer uspeo je da se plasira u osminu finala Mastersa u Majamiju posle pobede nad Argentincem Huanom Martinom del Potrom od 2:0, po setovima 6:3, 6:4. U borbi za četvrtfinale Švajcarac će igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta.

Švajcarcu je bilo potrebno 83 minuta igre da slomi otpor Argentinca. U oba seta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Federer je osvojio po jedan brejk, što mu je bilo dovoljno da stigne do trijumfa.
Del Potro je pružio veliki otpor naročito u prvom setu, kada je propustio četiri brejk šanse. Ipak, Federer je u osmom gemu uspeo da napravi brejk, a potom i osvoji set. Iako je Delpo te četiri brejk lopte ostvario u devetom gemu.
U drugom setu Švajcarac je oduzeo servis protivniku u petom setu, a potom je rutinski priveo meč kraju. Delpo je u tom periodu igre imao samo jednu brejk priliku, ali ona je otišla u nepovrat.
Rodžer Federer će u narednom kolu igrati protiv Roberta Bautiste Aguta iz Španije, koji je pobedio Amerikanca Sema Kverija sa 2:1 (3:6, 6:2, 6:3).

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nišikori na Fonjinija, Sok čeka Nadala

Izvor: B92, 28.Mar.2017, 20:07

Kei Nišikori i Fabio Fonjini izborili su međusoban duel u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju. Nišikori se više od dva sata borio sa Argentincem dok ga nije slomio sa 6:3, 4:6, 6:3, preokrenuvši brejk zaostatka u trećem setu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.