Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 13:24

Falkao doživeo prelom kosti lica u sudaru sa saigračem

Sinoć je operisan, a procena je da bi za tri nedelje mogao da se vrati na teren

Napadač Galatasaraja Radamel Falkao pretpreo je prelom jagodične kosti, posle užasnog sudara sa saigračem Keremom Akturkogluom tokom treninga. Obojica su hitno prevezena u bolnicu, dok je kod kolumbijskog napadača ustanovljen prelom, pa je sinoć i operisan. Mladi Akturkoglu nije pretrpeo ozbiljnije posledice, ali je ipak ostao u bolnici iz predostrožnosti. Poslednje informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ukazuju da je operacija obavljena uspešno i da bi popularni El Tigre mogao da se vrati na teren za tri nedelje.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kolumbijac bi tako mogao da se vrati u akciju do kraja sezone, ali će prema informacijama turske štampe morati da nosi zaštitnu masku, iako se iz kluba, ali ni iz klinike Ulus Liv u kojoj je operisan nisu oglasili.

Do povrede je došlo prilikom vazdušnog duela, Falkao i Akturkoglu su se sudarili glavama, završili su na zemlji, lekarsko osoblje je odmah reagovalo i ubrzo je postalo jasno da će dvojac morati u bolnicu. Bivši fudbaler Porta, madridskog Atletika, Monaka, Mančester junajteda i Čelsija je izvukao deblji kraj, u pomenutoj klinici je operisan pod anestezijom, zahvat je uspešno izvršen i sanirana je povreda zigomatične kosti. Iskusni napadač se dobro oseća, a već je premešten i u običnu sobu, navode turski mediji.

"Igrač je doživeo prelom jagodične kosti i to je već sređeno", izjavio je jedan doktor blizak klinici i dodao da će ukoliko današnja kontrola dobro prođe Falkao već za par dana biti otpušten na kućno lečenje.

A post shared by ???????????????????????????? | ???????????????????????????????? ???? (@loreleitaron)

Stigao je 35-godišnji golgeter u redove Galatasaraja leta 2019. godine, ali je njegov boravak u Istanbulu obeležen povredama. Pred minuli prelazni rok se činilo i da će se dve strane rastati, ali kako do transfera nije došlo, Falkao se vratio na teren u februaru i na šest odigranih utakmica postigao tri pogotka.

Borba za titulu postaje sve komplikovanija za ekipu Fatiha Terima, Bešiktaš je nastavio da beleži dobre rezultate i sada je osam koraka ispred gradskog rivala, koji pritom ima bod manje i od Fenerbahčea. Povreda iskusnog napadača, koji je mogao da bude prevaga u ključnom delu sezone, dodatno je otežala borbu Galati, pa su šanse za osvajanje titule posle svega svedene na teoriju.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.