FS Holandije istražuje uvrede igrača na rasnoj osnovi

Izvor: B92, 18.Nov.2019, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FS Holandije istražuje uvrede igrača na rasnoj osnovi

Fudbalski savez Holandije (KNVB) istražuje uvrede igrača rasnoj osnovi zbog kojih je sudija na kratko morao da prekine utakmicu druge lige.

Incident se dogodio u nedelju tokom utakmice Den Boša i Ekscelziora.

KNVB je u saopštenju naveo da je protokol za uvredljiva skandiranja sproveden na pravi način, kada je sudija Lorens Gerets izveo igrače sa terena u 30. minutu utakmice, posle uvreda upućenih tamnoputom fudbaleru Ekscelziora Ahmadu Mendesu Moreiri. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Nažalost, rasizam je problem u društvu koji ponekad promoli glavu u fudbalu", navodi se u saopštenju.

KNVB naveo je da sarađuje sa upravom Den Boša kako bi se otkrili i kaznili odgovorni za skandiranje.

U izjavi za klupski sajt, Mendes Moreira rekao je da su mu navijači od prvog minuta uzvikivali svakakve stvari i da ga je to zabolelo.

To je poslednji u nizu rasističkih incidenata u evropskom fudbalu. Nedavno je u Italiji vređan fudbaler Breše Mario Baloteli, a zatim u Ukrajini igrač Šahtjora Tajson, koji je napustio teren u suzama, nakon što je reagovao na rasističke uvrede.

Fudbalski klub Den Boš izvinio se danas Mendesu Moreiri za prvobitnu reakciju, u kojoj je umanjio incident.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVI SLUČAJ RASIZMA U EVROPI: Fudbalski savez Holandije istražuje uvrede navijača na rasnoj osnovi!

Izvor: Kurir, 19.Nov.2019, 00:35

Fudbalski savez Holandije (KNVB) istražuje uvrede navijača na rasnoj osnovi zbog kojih je sudija na kratko morao da prekine utakmicu druge lige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.