FOTO: Uspomena iz Niša na licu Strahinje Pavlovića

Izvor: Mondo, 16.Maj.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Uspomena iz Niša na licu Strahinje Pavlovića

Mladi fudbaler Partizana bespotrebno udaren laktom u glavu pred kraj revanš utakmice polufinala Kupa Srbije...

Strahinja Pavlović će 24. maja, dan posle finala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, napuniti 18 godina. Mladi štoper Partizana ima želju da punoletstvo proslavi osvajanjem prvog trofeja u profesionalnoj karijeri i to posle samo jedne polusezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u seniorskoj konkurenciji.

Posle priprema u Turskoj, gde se nametnuo stručnom štabu tadašnjeg trenera Partizana Zorana Mirkovića, uspeo je da sa štoperskih pozicija istisne daleko iskusnije kolege, postane i ostane standardni član pvre poste "parnog valjka", ali i da za kratko vreme skrene pažnju na sebe velikog Juventusa, u kojem vlada dugogodišnja tradicija beskompromisnih štopera, kakav je upravo Partizanov "Kalaba".

Pavlović, iako mu je tek 17 godina, u svaki duel ulazi bespoštedno, nekada i preoštro, ali uvek srcem "fajtera". Iz tog razloga ni njegovi rivali ne mare za tinajdžerske godine svog protivnika.

U sredu je, ipak, preterao Slađan Nikodijević i morao je da bude iskljućen, a ne sankcionisan samo žutim kartonom. Fudbaler Radničkog, koji je 12 godina stariji od Pavlovića, laktom je u glavu udario mladog štopera pet minuta pre kraja, kada je pitanje finaliste bilo skoro rešeno.

"Dobio sam udarac, masnica je tu, ali će spasti", rekao je posle meča Pavlović.

"Dali smo maksimum u ovoj čvrstoj i borbenoj utakmici. Uspeli smo da se prilagodimo svim uslovima i uspeli smo da izborimo plasman u finale Kupa. Okrećemo se toj utakmici sa Crvenom zvezdom, preskačem poslednje kolo zbog suspenzije, ali ću biti spreman da se borim za trofej", istakao je Strahinja Pavlović.

Broj 10 je Lazar Pavlović! Ko? Upoznali ste ga…

Štoper Partizana je iskoristio priliku da pohvali svog druga, vršnjaka i prezimenjaka Lazara.

"Pohvalio bih Lakija, on je malo mlađi od mene. Odigrao je odličnu utakmicu, takav igrač nam je falio, on ima to u nogama. Mnogo nam je značio danas", rekao je Pavlović.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.