FOTO: Najbolje od srpske košarke - Nikola i Aleksandra!

Izvor: Mondo, 11.Jan.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Najbolje od srpske košarke - Nikola i Aleksandra!

Košarkaški savez Srbije (KSS) uručio godišnja priznanja košarkašu Denvera i košarkašici Šoprona.

Košarkaš Denvera Nikola Jokić i kosarkašica Šoprona, Aleksandra Crvendakić, proglašeni su za najbolje u 2018. godini u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

U anketi su učestovali novinari najuglednijih srpskih redakcija i specijaizovanih košarkaških listova i portala.

Jokić se video porukom zahvalio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << priznanju koje mu, kako je naveo, mnogo znači.

"Žao mi je što nisam sa vama, da lično primim nagradu. Mnogo godina sam trenirao za to da budem proglašen za najboljeg igrača Srbije, košarkaške zemlje. Nadam se da ću pružati još bolje partije da to opravdam. Veliki pozdrav svima, vidimo se...", poručio je Jokić, koji je prošle godine potpisao najunosniji ugovor u istoriji srpskog sporta vredan 148 miliona dolara.

Nagradu je u Nikolino ime primio njegov otac Branislav, nekoliko sati nakon što je fenomenalni centar ponovo ostvario tripl-dabl učinak u NBA ligi.

Foto: MN Press

 Košarkašica Šoprona, Crvendakić, koja je sa klubom osvojila titulu u Mađarskoj, izjavila je da je počastvovana priznanjem.

"Uvek ovakve nagrade smatram kao timske i zahvalila bi se svim saigračicama i mojoj porodici. Budite uz nas, pogotovo ove godine jer se Evropsko prvenstvo održava kod nas", istakla je Crvendakić.

Posebne, specijalne nagrade dobili su mlada ženska košarkaška selekcija U20, srebrna sa EP, juniorski tim U18, koji je postao šampion Evrope, kao i basketaši 3x3, svetski šampioni i evropski vicešampioni.

U ime U-20 ženske reprezentacije priznanje je primila tim-menadžer selekcije Katarina Tomić, a nagradu namenjenu juniorima prvacima Starog kontinenta primio je selektor Aleksandar Bućan, iz ruku Igora Rakočevića, potpredsednika KSS za mušku košarku.

Nakon toga, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Saša Danilović lično je uručio priznanje selektoru 3x3 reprezentacije Goranu Vojkiću i treneru Danilu Lukiću.

Prvi čovek KSS pozdravio je predsednike Rajfajzen banke, novog sponzora KSS i uz izraze zahvalnosti svim poslovnim partnerima Saveza govorio je i o urađenom u 2018. godini, počev od dolaska "A" reprezentacije nadomak plasmana na Svetsko prvenstvo.

Uz to, govorio je i o svemu što dolazi u 2019.

"Očekuje nas organizacija muškog i ženskog Kupa, završnica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini u februaru i ono što je najzahtevnije - organizacija velikog događaja, Evropskog prvenstva za seniorke u Nišu, Zrenjaninu i Beogradu... Uz čestitke za srećne novogodišnje i božićne praznike, želim vam da nam se i dogodine na ovom mestu pruži prilika da zajedno nagradimo što veći broj uspešnih pojedinaca i selekcija".

Pogledajte kako je bilo na svečanosti u hotelu "Kraun Plaza".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KSS: Nikola Jokić i Aleksandra Crvendakić najbolji u 2018. godini

Izvor: RTS, 11.Jan.2019

Košarkaš Denvera Nikola Jokić i košarkašica Đera Aleksandra Crvendakić proglašeni su za najbolje u 2018. godini u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS). . U anketi su učestovali novinari najuglednijih...

Nastavak na RTS...

KSS PROGLASIO NAJBOLJE: Nikola i Aleksandra laureati (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2019

Očekivan izbor...Košarkaški savez Srbije izabrao je Nikolu Jokića za najboljeg igrača u 2018. godini. Somborac je poneo laskavu titulu za vanserijske partije koje pruža u dresu Denver Nagetsa u NBA ligi. Iza sebe je ostavio najvećeg konkurenta za priznanje Bogdana Bogdanovića, koji je takođe...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.