FK Radnički 1923: Lider Bačka na „Čika Dači“ (subota, 13h)

Izvor: KGsport.info, 14.Nov.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK Radnički 1923: Lider Bačka na „Čika Dači“ (subota, 13h)


Poslednju utakmicu na „Čika Dači“ ove polusezone fudbaleri Radničkog 1923 odigraće danas od 13 časova, kada će u okviru 14. kola dočekati aktuelnog lidera, ekipu Bačke.
U duelu prvog i poslednjeg tima na tabeli jasno je ko nosi epitet favorita. Mlada ekipa Radničkog imaće težak zadatak da parira gostima iz Bačke Palanke, koji u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih fudbalera, sa dosta superligaških utakmica u svojim nogama.
„Đavoli“ i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << čekaju na svoj prvi trijumf u sezoni, ali su svesni kvaliteta današnjeg rivala.
„Očekujemo da konačno pobedimo nekoga. Dolazi nam ekipa koja je takoreći superligaška i igra odlično ove sezone. Samim tim nemamo pravo da „pretimo“ takvom timu. Mi ćemo dati svoj maksimum, pokušaćemo da prikažemo što bolju igru na terenu, a sve ostalo će valjda doći na svoje. Biće to pravi „derbi“ prvog i poslednjeg na tabeli.“istakao je trener Kragujevčana Radovan Radaković.

Radnički ove jeseni ima mnogo problema u svojoj igri. Neiskustvo fudbalera kragujevačkog tima očigledno uzima danak, a toga je svestan i Radaković.
„Za mesec i po dana, koliko sam ovde, vidno je da se ekipa diže, igramo sve bolje, ali je potrebna i sreća ovoj mladoj i neiskusnoj ekipi, koja je prethodne utakmice gubila sa golom razlike. Nadam se da ćemo isplivati iz ovoga, ako ne sada, onda u prolećnom delu.“ – zaključuje strateg „Đavola“.

Mladi Jovan Lukić, jedan od istaknutijih igrača u kragujevačkom timu ove polusezone, takođe respektuje rivala, ali se potajno nada osvajanju tri boda.
„Očekuje nas teška utakmica protiv lidera na tabeli. Mi se ne predajemo, dobro smo se pripremili i očekujem da odigramo dobro i konačno zabeležimo prvu pobedu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže i u ovom susretu, a mi ćemo im se odužiti što boljom igrom.“ – obećava mladi napadač.
Trener Radaković neće moći da računa na Nemanju Spasojevića zbog crvenog kartona zarađenog u meču sa ČSK-om, dok se nakon odrađene suspenzije u ekipu vraća Lazar Petrović.
U ostalim mečevima 14. kola, takođe od 13 časova sastaju se: ČSK Pivara – Dinamo, Proleter – Bežanija, Napredak – BSK Borča, Loznica – Sloga (PM), Donji Srem – Zemun, Inđija – Kolubara, dok je susret između Slobode i Sinđelića na programu sutra.

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

„Tigrice“ dočekuju „fenjeraša“ iz Petrovaradina (subota, 18h)

Izvor: KGsport.info, 14.Nov.2015

. U okviru 9. kola, poslednjeg u 2015. godini, rukometašice Radničkog dočekaće večeras u „Jezeru“ ekipu Minaqua Vojvodine. Biće to lepa prilika za popularne „Tigrice“ da pobedom zaokruže jako uspešnu 2015 godinu na domaćoj sceni.. Podmlađena ekipa Radničkog ove sezone ima ozbiljnog...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.