FINALE LŠ: Real za desetu, Atletiko za prvu krunu

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Maj.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FINALE LŠ: Real za desetu, Atletiko za prvu krunu

Mnogo je velikih gradskih fudbalskih derbija u Evropi, duel madridskih rivala Reala i Atletika svakako je jedan od najvećih, sa dugom istorijom, koja sigurno neće biti ista posle obračuna u finalu Lige šampiona.
(FOTO: AP)
Tako blizu kuće, u komšijskom Lisabonu, prvi put u istoriji elitnog takmičenja gradski rivali boriće se za titulu šampiona Evrope.
Sa jedne strane Real, najtrofejniji klub Evrope, koji želi jubilarnu 10. titulu, prvu posle 12 godina, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sa druge Atletiko, ekipa koja je već osvojila titulu prvaka Španije, prvu posle 28 godina i koja želi prvi trofej šampiona Evrope.
Real, predvođen Kristijanom Ronaldom i Geretom Bejlom, dvojicom najskupljih igrača u istoriji fudbala, koji su i plaćeni skoro 200 miliona evra da bi vratili trofej u Madrid, sve karte bacio je na ovaj meč, dok Atletiko, koga uoči sezone niko ni u najluđim snovima nije video u Lisabonu želi novo čudo.
Kraljevski klub na klupi ima trenera Karla Anćelotija, koji je sa Milanom dva puta podizao trofej, ali i uspeo da izgubi onaj čudesni meč u Istanbulu 2005. godine posle vođstva od 3:0 protiv Liverpula.
Real ima i Ronalda, koji je slavio sa Junajtedom 2008. i Ikera Kasiljasa, koji je dva puta bio najbolji, poslednji put baš 2002. godine protiv Leverkuzena.
U ekipi Atletika samo je David Vilja osvajao Ligu šampiona, u dresu Barselone, čak je bio i strelac u finalu protiv Mančester Junajteda 2011. godine i možda bi baš isksustvo najboljeg strelca španske reprezentacije moglo da bude adut više, pogotovo ako Dijego Kosta ne bude spreman.
Finale je uvek otvoreno, jedna utakmica, igramo protiv ekipe koja je šampion Španije i koja je pokazala da je i psihološki spremna na sve. Nismo opterećeni osvajanjem „decime”, ali verujem u tim – poručio je Karlo Anćeloti po dolasku u Lisabon.
Njegov kolega Dijego Simeone zbog povreda Dijega Koste i Arde Turana ne spava mirno, ali pun je optimizma.
Čeka nas borba svih 90 minuta, igrači su spremni, ko god da izađe na teren biće to najbolji Atletiko – jasan je Simeone.
Probleme sa sastavom ima i Real, pošto Ćabi Alonso neće igrati zbog žutih kartona, a fudbaler Atletika Koke smatra da bi upravo taj momenat mogao da odluči finale. Takođe, neizvestan je i nastup Karima Benzeme.
Za nas je dobro što Ćabi neće igrati, ali sve zavisi od nas. Imamo mnogo motiva i verujemo da možemo nastaviti da sanjamo – izjavio je Koke.
Jedan od najzaslužnijih za plasman Reala u finale Serhio Ramos poručuje da je ekipa došla u Lisabon po trofej.
Veoma smo motivisani koncentrisani, jedva čekamo finale – rekao je Ramos.
Španski mediji najavljuju da će iz Madrida u Lisabon doputovati oko 120.000 navijača, što znači da će svaki drugi ostati van stadiona La Luž.
Atletiko će igrati u dresovima sa posvetom legendarnom Luisu Aragonesu, strelcu gola u finalu protiv Bajerna 1974. godine, koji je nedavno preminuo.
Finale između Reala i Atletika igra se u subotu od 20.45, a glavni sudije biće Holanđanin Bjorn Kujpers.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BITKA U LISABONU: Akteri stigli, očekuje se 120.000 navijača! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Maj.2014

Sa jedne strane Real, najtrofejniji evropski klub, koji želi jubilarnu 10. titulu, prvu posle 12 godina, a sa druge Atletiko, ekipa koja je već osvojila titulu prvaka Španije, prvu posle 18 godina i koja želi prvi trofej šampiona Evrope. Spremite se za spektakl

Nastavak na Telegraf.rs...

Najbolja finala u istoriji LŠ

Izvor: Sportske.net, 23.Maj.2014

Do početka finalnog susreta Lige šampiona između madridskih rivala Reala i Atletika ostalo je nešto više od 24 časa, a mi vam predstavljamo najbolje završnice LŠ do sada.

Nastavak na Sportske.net...

Real i Atletiko otvaraju novu stranicu istorije

Izvor: Politika, 23.Maj.2014

Najubojitiji napad protiv najbolje odbrane u večerašnjem finalu fudbalske Lige šampiona u kojem se prvi put sastaju gradski rivali (20.45 č, RTS 1 i Arena sport 1). – Optimizam na obe strane..Večeras, na stadionu Benfike u Lisabonu, u istorijskom finalu Lige šampiona, prvom u kojem će megdan...

Nastavak na Politika...

Bitka u Lisabonu: Real za desetu, Atletiko za prvu krunu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2014, 04:45

Mnogo je velikih gradskih fudbalskih derbija u Evropi, duel madridskih rivala Reala i Atletika svakako je jedan od najvećih, sa dugom istorijom, koja sigurno neće biti ista posle današnjeg obračuna u finalu Lige šampiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

LŠ: Real za desetu titulu

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2014

Večeras se igra finale fudbalske Lige šampiona, a prvi put u istoriji tog takmičenja za titulu će se boriti gradski rivali.

Nastavak na Radio 021...

Kosta spreman za finale Lige šampiona (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Maj.2014

Boravak u Beogradu kod doktorke Marijane Kovačević urodio je plodom. Napadač Atletiko Madrida Dijego Kosta istrčaće večeras na teren u Lisabonu i pokušati da pomogne u osvajanju Lige šampiona!. (FOTO: AP). Koliko će napadač Španije značiti Jorgandžijama, pokazaće duel sa gradskim rivalom.. (FOTO:...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.