FINALE LIGE EVROPE: Čudesni Grizman doneo Atletiku TREĆI pehar (VIDEO+FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2018, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FINALE LIGE EVROPE: Čudesni Grizman doneo Atletiku TREĆI pehar (VIDEO+FOTO)

Utakmica je odigrana u Lionu.

Atletiko je treći put u istoriji osvojio Ligu Evrope! Madridski velikan je, predvođen dvostrukim strelcem Antoanom Grizmanom pobedio u finalu u Lionu Marselj (3:0) i tako osvojio novi pehar u masovnijem kontinentalnom takmičenju, posle 2010. i 2012. godine. Sva tri pehara Atletiko je osvojio pod vođstvom Dijega Simeonea koji je zboig suspenzije finalni meč u Lionu gledao sa tribina stadiona Park Olimpik.

Utakmica odigrana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Lionu je mogla da ima potpuno drugačiji tok da je Marselj poveo u 4. minutu. Kapiten Marselja Dimitri Paje je čudesnim pasom izbacio Valera Žermena samog pred glomana Atletika, ali je napadač francuskog velikana iz više nego izgledne pozicije poslao loptu iznad prečke.

Dimitri Payet sets up Valerie Germain one-on-one with Jan Oblak, but sails his shot high

⏰6'

▶️@OM_Officiel 0 @Atleti 0#UELFinal #EuropaLeague #OMAtleti pic.twitter.com/F1mkEDL9Ou

— 90MinutesChicago (@90MinutesChi) 16. мај 2018.

Kazna za promašaj Žermena stigla je u 21. minutu, kad je Grizman bio precizan posle katastrofalne greške defanzivca Marselja.

Retweeted Jonah Takalua (@Destaquito2):

Griezmann pounces on the defensive error to give #Atleti the lead #UELfinal #OMatleti pic.twitter.com/wFXZryj2fh https://t.co/BbfbQ1AcAP

— Damilare Joshua (@Dammyjoshua) 16. мај 2018.

Griezmann has marked every stage with a goal 👏👏👏

Last 32 ✅

Last 16 ✅

Quarter-finals ✅

Semi-finals ✅#UELfinal ✅ pic.twitter.com/vJqwCy5iEt

— #UELfinal (@EuropaLeague) 16. мај 2018.

Sve dileme oko pobednika rešene su već na startu drugog poluvremena, u 49. minutu. Ponovo je strelac bio Grizman, koji je postigao najmanje po gol u svakoj nokaut fazi Lige Evrope ove sezone, a fenomenalnu formu je potvrdio u finalu.

📽 - Griezmann's 2nd goal. Delightful finish. pic.twitter.com/FZVS4Wnvv8

— Football Planet (@FoootballPlanet) 16. мај 2018.

U 89. minutu Gabi je golom overio pobedu i napravio sjajnu uvertiru za slavlje Atletika i njegovih navijača.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.