FIFA ukida prijateljske utakmice

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA ukida prijateljske utakmice

Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da želi da ukine prijateljske reprezentativne mečeve u februaru i avgustu, čime bi trebalo da odobrovolji evropske klubove.

FIFA je posle sastanka u Cirihu iznela predlog kalendara utakmica u periodu od 2015. do 2018. godine. Sastanak članica bojkotovalo je Evropsko udruženje klubova, posle javnog razilaženja sa svetskom kućom fudbala. Predloženi kalendar predviđa dvostruke termine u martu, septembru, oktobru i novembru, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u junu svake druge godine. FIFA je navela da u kalendaru "ne postoji neki određeni datum za prijateljske utakmice", koje su u poslednje vreme postale nepopularne kod klubova, pa čak i nekih selektora. "Bilo koji netakmičarski meč moći će da se igra samo unutar postojećeg dvostrukog termina", navela je FIFA. Klubovi su već tražili da se ukine jedan termin za prijateljske utakmice, za koje su obavezni da puštaju igrače. Udruženje klubova navodilo je da prijateljske utakmice predstavljaju nepotrebni rizik za igrače, koji mogu da se povrede, ali i da odvodi fudbalere u ključnim trenucima sezone. Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.