Izvor: Blic, 24.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA spremila Orden zasluge za Maldinija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) dodeliće prvotimcu Milana Paolu Maldiniju Oreden za zasluge, a to visoko priznanje, kako piše Gazeta delo Sport, biće mu uručeno na kongresu FIFA koji će biti održan u Sidneju u maju ove godine.



Posle Dina Zofa, 39-godišnji Maldini je drugi italijanski fudbaler koji će od FIFA dobiti Orden za zasluge.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 139 utakmica, a čitavu karijeru proveo je u Milanu, sa kojim je osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sedam tutula prvaka Italije, tri Lige šampiona i tiutulu klupskog prvaka sveta.

Orden za zasluge je najviše priznajne koje FIFA uručuje fudbalerima, funkcionerima i organizacijama za njihov doprinos razvoju fudbala u svetu.

Među dobitnicima su, između ostalih, Pele, Franc Bekenbauer, Henri Kisindžer i Nelson Mandela.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

FIFA dodeljuje Maldiniju orden

Izvor: B92, 24.Apr.2008

..Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) dodeliće prvotimcu Milana Paolu Maldiniju Oreden za zasluge, a to visoko priznanje, kako piše Gazeta delo Sport, biće mu uručeno na kongresu FIFA koji će biti održan u Sidneju u maju ove godine. Posle Dina Zofa, 39-godišnji Maldini je drugi italijanski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.