Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2016, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA presudila: Krkić ne može da igra za Srbiju

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da napadač Stouk Sitija Bojan Krkić ne može da nastupa za Srbiju jer je već igrao zvaničnu utakmicu za Španiju.

Po Statutu FIFA ukoliko je fudbaler odigrao jedan meč za nacionalni tim u zvaničnom takmičenju automatski se gubi pravo da igra za drugi nacionalni tim.

U saopštenju FIFA navodi se da Krkić po Statutu te organizacije ne može da dobije pravo da zaigra za drugu reprezentaciju.

Krkić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 10. septembra 2008. godine kao 18-godišnjak debitovao za seniorski tim Španije, igrao je posljednjih 25 minuta protiv Jermenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010.

Bojan je rođen u Linjoli u Kataloniji, majka mu je Španjolka, a otac Srbin, takođe Bojan Krkić, iz Paraćina koji je tokom 80-ih bio prvoligaški fudbaler u OFK Beogradu i Sutjesci.

Srbija početkom oktobra igra protiv Moldavije i Austrije u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Na premijeri je remizirala sa Republikom Irskom (2:2) u Beogradu.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.