FIFA odobrila nošenje nikaba i turbana

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Mar.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA odobrila nošenje nikaba i turbana

Svetska fudbalska federacija (FIFA) zvanično je odobrila nošenje nikaba i turbana i to posle 20 meseci probe.
(FOTO: simrasblogs)
Odlučeno je da fudbalerke mogu da imaju pokrivene glave tokom utakmice – izjavio je na konferenciji za novinare generalni sekretar FIFA Žerom Valke.
Na zahtev zajednice Sika u Kanadi, ta mera je proširena i na muškarce, koji će moći da igraju s turbanima.
Nošenje turbana i nikaba neće biti kao u svakodnevnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << životu. Veo mora da bude u skladu s dresom, da ne bude zakačen za dres i da ne predstavlja opasnost za one koji to nose, kao i za ostale igrače.
Tokom utakmice nijedan deo nikaba i turbana ne sme da visi.
Do 2012. godine FIFA je zabranjivala nošenje muslimanskog vela zbog eventualne opasnosti od povrede vrata ili glave. Međutim, ta organizacija je odlučila da dve godina testira fudbalere s turbanom i fudbalerke s nikabom.
FIFA je odlučila posle tog perioda da u potpunosti ukine zabranu i dozvoli nošenje vela.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

FIFA odobrila nikabe i turbane

Izvor: B92, 01.Mar.2014

Svetska fudbalska federacija (FIFA) zvanično je odobrila nošenje nikaba i turbana i to posle 20 meseci probe..."Odlučeno je da fudbalerke mogu da imaju pokrivene glave tokom utakmice", izjavio je na konferenciji za novinare generalni sekretar FIFA Žerom Valke...Na zahtev zajednice Sika u Kanadi,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.