FIFA neće dozvoliti Irskoj učešće na Mondijalu

Izvor: RTS, 01.Dec.2009, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA neće dozvoliti Irskoj učešće na Mondijalu

Međunarodna fudbalska federacija odbacila je mogućnost da Irska kao 33. reprezentacija učestvuje na prvenstvu sveta u Južnoj Africi, koje će biti održano od 11. juna do 11. jula iduće godine.

Irska je podnela zahtev FIFA za naknadno uključivanje na šampionat sveta, smatrajući da je njihova reprezentacija bila oštećena u meču baraža za plasman na prvenstvo sveta protiv Francuske, kada je Tijeri Anri igrao rukom i omogućio "trikolorima" plasman na Mondijal. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Irskoj ne treba davati nadu da će možda kao 33. ekipa učestvovati na Mondijalu. To je jednostavno, nemoguće", rekao je generalni sekretar FIFA Džerom Valke.

On je napomenuo da će se zahtev Irske fudbalske federacije formalno naći na sednici Organizacionog komiteta Mondijala u Južnoj Africi u sredu, ali da nema ni teoretske šanse da on bude usvojen.

Valke je dodao da bi naknadno uvrštavanje Irske na turnir stvorilo organizatorima ogroman problem, pošto ima još timova koji smatraju da su oštećeni i koji bi s pravom onda tražilida se udovolji i njihovom zahtevu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.