FIFA istražuje transfer Mangale iz Porta u Mančester siti

Izvor: Blic, 17.Okt.2015, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA istražuje transfer Mangale iz Porta u Mančester siti

Međunarodna fudbalska federacija istražuje prošlogodišnji transfer Elijakima Mangale iz Porta u Mančester siti zbog tvrdnji o kršenju pravila o vlasništvu treće strane nad igračem, preneli su britanski mediji.

Mangala je prošlog avgusta iz Porta prešao u Mančester siti, a portugalski klub dobio je 30,5 miliona evra, što je 56,67 odsto od prava na igrača.

FIFA je u maju ukinula pravo vlasništva treće strane nad igračima i tako onemogućila menadžerima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da od transfera zarađuju više od propisanih 10 odsto. Britanski mediji preneli su da je privatni fond "Dojen Sport" investirao u Mangalu pre njegovog odlaska u Englesku.

"Proveravamo te tvrdnje", izjavio je portparol FIFA.

Vlasništvo treće strane nad igračem uobičajeno je u Portugalu, ali je zabranjeno u mnogim zemljama, među kojima su Engleska i Francuska.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.