FIFA: Tužilac traži više vremena

Izvor: B92, 10.Jan.2013, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: Tužilac traži više vremena

Tužilac Svetske fudbalske federacije (FIFA) Majkl Džej Garsija izjavio je danas da čišćenje korupcije iz sporta traži više vremena nego što je očekivao.

On je dodao da će biti još više posla kada se uskoro bude otvorila linija za prijavljivanje i otkrivanje slučajeva korupcije.

"Obrađivanje slučajeva traje duže nego što sam očekivao kada sam preuzimao funkciju (u julu)", rekao je Garsija u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Cirihu.

Garsija je nekadašnji tužilac američke države Njujork. Njegov prvi završeni slučaj je izbacivanje nekadašnjeg potpredsednika Fife Mohameda bin Hamama iz fudbala.

On je rekao da je zauzet, kao i da je šteta što su ljudi mislili da je Bin Hamam njegov jedini slučaj koji se obrađuje.

Iako mu pravila Fife zabranjuju da govori o slučajevima, on je otkrio da ima u vidu nameštanje utakmica.

Ovaj američki pravnik je rekao i da je FIFA održala obećanje da se neće mešati u njegov posao i da će poštovati njegovu nezavisnost.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tužilac Fife: Teška borba protiv korupcije

Izvor: Press, 10.Jan.2013

On je dodao da će biti još više posla kada se uskoro bude otvorila linija za prijavljivanje i otkrivanje slučajeva korupcije...- Obrađivanje slučajeva traje duže nego što sam očekivao kada sam preuzimao funkciju" (u julu) - rekao je Garsija u Cirihu...Garsija je nekadašnji tužilac američke...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.