FIBA poništila ABA ligu!

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2015, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA poništila ABA ligu!

Na sastanku u Minhenu, Bord FIBA Evropa donio je odluku da poništi priznanje regionalne Jadranske lige.

Ovog put potez je povukla FIBA, koja je na sastanku Borda u Minhenu donijela odluku da prizna regionalnu Balkansku ligu, a da poništi priznavanje takođe regionalne Jadranske, tj. ABA lige.

Ovo je javnosti saopšteno zvaničnim saopštenjem koje je sa adrese FIBA Evropa poslato medijima.

U prilično šturom saopštenju, u kom se ne ulazi u konkretne posljedice >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ovog puteza, objašnjeno je samo da je ova odluka donijeta zbog toga što kancelarija ABA lige nije dostavila sva tražena dokumenta, koja je FIBA Evropa tražila na uvid shodno svojim propozicijama.

Navedeno je i da će ova odluka stupiti na snagu po završetku tekuće sezone u ABA ligi.

U pripremi ovog sastanka, nisu sjedili skrštenih ruku ni zagovornici ABA lige, a u posljednji čas podršku regionalnom projektu dali su i  klubovi i Košarkaška liga Srbije, javlja Mondo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.