Izvor: HotSport.rs, 08.Apr.2015, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA PRETI: Preko klubova slede sankcije reprezentaciji?

Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman na današnjem sastanku održanom u Ženevi saopštio je čelnicima košarkaških saveza sa ovih prostora da će državni timovi sa ovih prostora biti sankcionisani ukoliko klubovi nastave da igraju u ABA ligi.

Naime, ABA u sadašnjem formatu od 1. maja više neće biti priznata od FIBA pa je Savezima naloženo da što pre odluče da li će klubovi iz tigh država nastaviti da igraju u tom takmičenju. Ukoliko se to desi reprezentacije zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << iz bivše Jugoslavije bi mogle da budu izbačene sa prvenstava koja se održavaju pod okriljem FIBA počevši od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.
FIBA je nacionalnim savezima sa ovih prostora naložila da formiraju novo regionalno takmičenje sa 12 timova, a koje bi sami vodili. Ostavljena je mogućnost da Savezi preuzmu od komapnije Sidro i aktuelnu ligu ukoliko je to moguće.
I posle ovog takmičenja ostaje mnogo nedoumica, a to je pre svega prema kojim takmičenjima bi imalo prohodnost novo takmičenje pošto se i dalje ne zna da li će FIBA i na koji način formirati novu Evroligu koja je sada kao i Evrokup pod okriljem ULEB-a.
Na našu žalost ponovo će se kola gotovo sigurno slomiti na našim klubovima i Savezu jer su u FIBA procenili da je ABA liga najslabija karija u ULEB-u i da bi odatle mogli da krenu u rušenje postojeće Evrolige.
hotsport.rs
The post FIBA PRETI: Preko klubova slede sankcije reprezentaciji? appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.