Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2020, 13:36

FCSB se ne šali, želi da svrgne Kluž sa trona

Ekipa iz Bukurešta na svom terenu dočekuje Vitorul iz Konstance u derbiju drugog kola rumunske Lige 1

Šampion Kluž posrće na start sezone. Nije uspeo da pobedi Sepsi u derbiju Transilavnije posle eliminacje iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Vicešampion Univerzitatea je slabija nego prošle sezone, kao i trećeplasirana Astra. Možda je u ovom šampionatu naših istočnih suseda došlo vreme za velikana – FCSB.

Ekipa iz Bukurešta, naslednik nekadašnje Steuea, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prošlog meseca je uzela Kup Rumunije, prvi pehar posle pet godina posta, a u novu Ligu 1 klub kontroverznog vlasnika Điđija Bekalija ušao je jači, spreman da se povrati primat u državi od Kluža.

FCSB ima dve velike nade rumunskog fudbala Denisa Mana i Florijana Komana, koji bi uskoro mogli da budu prodati. Za Mana se interesuju Italijani, pre sevga Torino, a za Komana Kristal Palas. Cena im je veća od 10.000.00 evra.

Bekali je ovog leta doveo Sergiua Busa kao slobodnog igrača iz Gaz Metana. Iz Univerzitate su stigli Mariuš Briseag, Oktavijan Popeskua i Andrei Vlad, dok je iz Akademike Klinčeni došao Aleksandru Buziuk.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na premijeri nove sezone FCSB je ubedljivo pobedio oslabljenu Astru u Đurđu sa 3:0, u čertvrtak i jermenski Širak na startu kvalifiakcija za Ligu Evrope, taođe sa 3:0, a danas (20.00) na svom terenu igra protiv nekadašnjeg šampiona, Vitorula iz Konstance, koji je razočarao prošle sezone, a i na staru nove je odigrao samo 1:1 protov novog člana elite, UTA iz Arada. Na klupi nije više Georgi Hadži. On je napustio klupu prošlog meseca.

Prošle sezone obe pobede u prvenstvu ostvario je FSCB. U Bukurtešt je slavio sa 2:1, a u Kosntanci sa 2:0. Vitorul poslednje tri utakmce ne zna za pobedu protiv velikana. Trener domaćeg tima Toni Petrea može da računa na najjači sastav sa Manom, Komanom i Busom u napadu. Za 180 minuta u novoj sezoni, FCSB nije primio gol iako je tokom prošle sezone ostao bez stuba odbrane, srpskog štopera Bogdan Planića.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Vicešampion Univerzitatea je pobedila prošle nedelje na premijeri Sepsi u Svetom Đorđu sa 1:0. Ekipa iz Krajove je ušla oslabljena u ovaj šampionat, a u tim nije više ni srpski internacionalac Uroš Ćosić. Najbolji strelac tima iz Đurđua Denis Alibek nekoliko nedelja je na izlaznim vratima, ali iskusni napadač još nije otišao iz Astre. Spominje se kao pojačane nekih turskih klubiova, ali i šampiona Kluža. Igrao je na premijeri protiv FCSB-a, ali je mislima daleko od Đurđua.

Prošle sezone ova dva tima su odigrala četri meča. Univerzitatea je pobedila tri puta, a jednom izgubila. Nema mnogo pogodaka kada igraju oba dva tima. Na četiri od pet prethodnih pet mečeva dolazio je tip 0-1.

RUMUNIJA 1 – 2. KOLO

Petak

Gaz Metan Medijaš - Argeš 2:0 (1:0)

/Bako 41, Dumitru 52/

UTA Arad - Voluntari 0:0

Subota

Hermanštat - Akademika Klinčeni 2:2 (1:0)

/Balan 27, Fortes 90+1 - Patriče 67, Serban 90+6/

Kluž - Sepsi 0:0

Nedelja

14.30: (1,60) Botošani (3,80) Poli Jaši (6,00)

17.00: (1,63) Univerzitatea Krajova (3,80) Astra (5,70)

20.00: (1,90) FCSB (3,45) Vitorul (4,20)

Ponedeljak

20.00: (3,80) Čindija Targovište (3,35) Dinamo Bukurešt (2,05)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.