FA: Čelsi na Kardif, Siti - Stouk

Izvor: B92, 12.Feb.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FA: Čelsi na Kardif, Siti - Stouk

U Engleskoj su za vikend na programu mečevi osmine finala FA kupa, a u dva meča sastaju se premijerligaši - Mančester Siti - Stouk i Bolton - Totenhem.

Čelsi, trenutno vodeći tim na tabeli Premijer lige, dočekuje Kardif, Derbi na svom terenu igra sa Birmingemom, a Reding dočekuje Vest Bromvič Albion. Portsmut gostuje Sauthemptonu, a u nedelju se, osim duela Boltona i Tot'hama, sastaju Kristal Palas - Aston Vila i Fulam - Nots Kaunti.

Čelsi je poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana potresen aferom Džona Terija, posle koje je kapiten napravio dve greške i bio najveći krivac za poraz od Evertona. Teri je dobio nekoliko dana slobodno, a 'Plavci' će u delimično kombinovanom sastavu pokušati da nadigraju Kardif. Menadžer Karlo Ančeloti počeće sa Ilarijom na golu, a u timu će biti i Danijel Staridž. Srpski reprezentativac Branislav Ivanović najavljen je na klupi za rezervne igrače, baš kao i Nemanja Matić.

Tim iz prestonice Velsa ima problema sa povredama jer su čak osmorica fudbalera van stroja. Kardif je trenutno treći na tabeli Čempionšipa, a u prethodnoj rundi eliminisali su Lester. Velšani su 2008. godine igrali finale FA kupa i izgubili su od Portmsuta.

Mančester Sitiju bi bilo vrlo značajno da osvoji trofej posle silnih ulaganja u timu, a FA kup je idealna prilika. Sledeće prepreka 'Građanima' je Stouk, koje su krajem prošle godine na svom terenu savladali sa 2:0, a na ruku im ide i činjenica da imaju osam uzastopnih pobeda kod kuće.

I Stouk je u odličnoj formi, pošto nema poraz u 2010. godini (četiri pobede i tri remija). Ako pobedi, Stouk će prvi put od 1972. igrati u četvrtfinalu, a te godine su dogurali i do polufinala.

U nedelju će derbi igrati Bolton i Totenhemna stadionu Ribok. Oba tima imaju dosta posla u prvenstvu - Bolton je pretposlednji i grčevito se bori za opstanak, dok su 'Pevci' u jeku borbe za plasman u Ligu šampiona.

subota:

Čelsi – Kardif 13h

Derbi – Birmingem 16h

Mančester Siti – Stouk 18.15h

Reding – Vest Bromvič Albion 16h

Sauthempton – Portsmut 13.30h

nedelja:

Bolton – Totenhem 14.30h

Kristal Palas – Aston Vila 16.45h

Fulam – Nots Kaunti 16h

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FA kup, prilika za iznenađenja

Izvor: Sportske.net, 12.Feb.2010

U Engleskoj se ovog vikenda igraju mečevi osmine finala FA kupa. Čelsi čuva obraz favorita. Totenhem gostuje Boltonu, Mančester Siti dočekuje Stouk.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.