F1 - U Red Bulu odlučili, on će biti drugi vozač!

Izvor: Sportske.net, 12.Nov.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1 - U Red Bulu odlučili, on će biti drugi vozač!

Tajlanđanin Aleksandar Albon imenovan je danas za drugog vozača Red Bula u narednoj sezoni šampionata Formule 1.

Red Bul je sredinom ove sezone Pjera Gaslija prebacio u svoj juniorski tim Toro Roso i doveo Albona za preostale trke do kraja sezone.

On je u svakoj trci u kojoj je učestvovao bio među šestoricom najboljih i osvojio je 19 bodova više od timskog kolege Maksa Verstapena, koji je prvi vozač ekipe.

"Znam koliko sam srećan što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dobio ovu priliku. Zahvalan sam Red Bulu što mi je ukazao poverenje i što je verovao u moje rezultate otkako sam se priključio timu,  velika je stvar što su me zadržali i za narednu sezonu", rekao je Albon, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da 23-godišnji Albon ima mnogo potencijala.

"Aleks je dobro vozio otkako je debitovao za tim u Belgiji, a njegovi rezultati - sedam trka među prvih šest vozača, govore za sebe. Pokazao je da zaslužuje da nastavi sa napredovanjem u Red Bulu", naveo je Horner.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.