Izvor: HotSport.rs, 09.Nov.2014, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Rozbergu VN Brazila

Vozač Mercedesa Niko Rozberg trijumfovao je na Velikoj nagradi Brazila, pretposlednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Nemac je na “Interlagosu” ostvario petu pobedu ove sezone, a osmu u karijeri, u vremenu od 1:30:02.555 sata.

Rozberg je kroz cilj prošao sa jednom sekundom prednosti u odnosu na timskog kolegu Luisa Hamiltona, dok je treće mesto zauzeo Felipe Masa u Vilijamsu. Smanjio je i zaostatak u generalnom plasmanu u odnosu na Hamiltona na 17 bodova pred veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << finale u Abu Dabiju 23. novembra. Na poslednjoj trci sezone biće dodeljeni dupli bodovi, što znači da ih je u opticaju još 50.
Masa je do trećeg mesta došao uprkos kazni za prebrzi ulazak u boks i tako ostvario najbolji rezultat od prelaska u Vilijams. Baton je na “Interlagosu” imao jednu od najboljih trka ove sezone i to pošto je u direktnom duelu pobedio aktuelnog šampiona Sebastijana Fetela i dvojac Ferarija, Fernanda Alonsa i Kimija Raikonena.
Osvajače bodova kompletirali su vozač Fors Indije Niko Hilkenberg, Kevin Magnusen u drugom Meklarenu i drugi vozač Vilijamsa Valteri Botas.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.