Evropske prvakinje pred četvrtfinalom!

Izvor: Mondo, 12.Avg.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropske prvakinje pred četvrtfinalom!

Košarkašice Srbije pobedile Kinu i došle na korak od plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara. Za konačnu overu potreban trijumf protiv Senegala u poslednjem kolu.

Velika pobeda kada je bila najpotrebnija!

Košarkašice Srbije nalaze se pred ostvarenjem cilja zacrtanim pred put u Rio de Žaneiru, a to je plasman u četvrtfinale. Evropske prvakinje upisale su prvi trijumf na Olimpijskim igrama, pošto su u 4. kolu Grupe B pobedile Kinu 80:72 (24:14, 16:20, 26:9, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 14:29). Pobeda protiv Senegala, koji ima sve poraze, u poslednjem kolu donosi siguran put ka osam najboljih selekcija.

Mnogo toga može da raduje selektorku Marinu Maljković, posebno igra u trećoj četvrtini i pred kraj druge. Ali i da brine...

Ponovo smo videli veliki pad, kao protiv Kanade, ali čak 15 poena prednosti koje su Kineskinje napravile u poslednjih deset minuta nije bilo dovoljno za preokret.

Ana Dabović je bila odlična, pogotovo u prvom delu, kada je ubacila 17 od ukupno 23 poena. Sonja Petrović je možda bila i najbolja u redovima aktuelnog prvaka Evrope. Ona je postigla 20 poena, uz osam skokova. Nije mnogo zaostala ni Danijel Pejdž. Amerikanka sa srpskim pasošem je meč završila sa 12 koševa i osam uhvaćenih lopti. Jelena Milovanović je ubacila 10 poena...

Kod Kineskinja Mengran Sun je bila jedina dvocifrena sa 16 poena.

Srbija bi u slučaju osvajanja četvrtog mesta, što će biti poznato za dva dana, u četvrtfinalu trebalo da igra sa Australijom, drugim favoritom turnira.

UŽIVO:

IV ČETVRTINA

80:72!!!

- Pitanje je samo kojim ćemo rezultatom dobiti Kinu...

40' - Tri skoka u napadu na "plus 11" 79:68. Sonja ima dva slobodna bacanja...

38' - 79:65!

- Više nema dileme, do kraja je ostalo manje od tri munuta, a Srbija ima ubedljivu prednost, čini se nedostižnu.

- Vratila se Ana Dabović i pogodila.

36' - Kina se probudila. Prišla je na "minus 14" - 75:61. Nadamo se da se neće ponoviti Kanada.

34' - Naš tim malo deluje uspavano na početku poslednjeg perioda, Kineskinje to koriste pošto su smanjile na 72:42. Maljković za kratko vreme drugi put reaguje tajmautom.

33' - Kina vezuje dve trojke, ali je rezultat u poslednjoj deonici izjednačen na 6:6. Razlika je i dalje u našu korist i velika je.

III ČETVRTINA

- 26:9 je bilo u trećem periodu, a drugi je, podsećamo, okončan serijom 8:0. Dakle za 13 minuta naše devojke su napravile 34:9!

Završena je treća četvrtina 66:43. Srbija je odigrala neverovatnih deset minuta i u jakom ritmu pregazila Kinu. Do overe četvrtfinala deli je još deset minuta.

- Devojke igraju odlično, poeni posle grešaka protivnika 14:2 za Srbiju! Trenutno je , na minut pre kraja, 63:41.

- Zorana Arunović vodi navijanje srpskih navijača u Riju!

28' - Kakva igra i Sonje Petrović, sada je pogodila prvu trojku u drugom delu. 57:39. Evropske prvakinje su na dobrom putu za četvrtfinale... Petrović se približila Ani Dabović, sada je na 16 poena, ali u međuvremenu pogađa i Ana za "plus 20".

25' - Sjajna igra našeg tima. Asistencija preko celog terena za Pejdž i sada je 52:36. Dakle, 20:2 za Srbiju za manje od sedam minuta.

- Serija Srbije traje. Kakav prodor Sonje Petrović za 16:0! Vodimo 48:34, a Kina je u drugoj četvrtini imala 34:32.

- Raspoložena je i Jelena Milovanović, Srbija ima najveću prednost pošto je reprezentativka naše zemlje kontru završila pogotkom za dva 46:34!

22' - Srbija je ponovo dvocifrena. Asistencija Milovanović i polaganje Pejdž za 44:34.

- Izgubljenom loptom Kineskinja počelo je drugo poluvreme, kao i košem Sonje Petrović od tablu.

Foto: AP Photo/Carlos Osorio

II ČETVRTINA

- Danijel Pejdž iz skoka u napadu postiže poen uz zvuk sirene i naš tim posle 20 minuta igre ima 40:34. Serija 8:0!

- Malo raspoloženih košarkašica kod nas. A. Dabović i Sonja Petrović su na sreću na nivou i drže naš tim u igri. Nalet Kineskinja je izgleda potpuno zaustavljen. U poslednjem minutu prvog poluvremena Srbija vodi 38:34.

19' - Ana sa linije za slobodna bacanja pogađa oba puta i Srbija ponovo vodi 36:34.

- Ana Dabović igra odlično i već ima 15 poena.

18' - Sara Krnjić prekida seriju Kineskinja, koje preko Ven Lu uzvraćaju trojkom. Petrović vraća prednost, ali je Lu raspoložena i sa 2+1 postavlja rezultat na 34:22 za Kinu.

17' - Ni Sonja Petrović ne pogađa ispod koša. Kineskinje su šutirale za tri 2/10, a Srpkinje 1/9.

- Marina Maljković je na četiri i po minuta pre poluvremena zatražila minut odmora.

- Ono što ne valja su promašeni ziceri, bilo ih je nekoliko u drugoj četvrti, a svaki neuspešan pokušaj ispod koša Kineskinje su kažnjavale. Sve vezane trojke Azijatkinje stižu do izjednačenja 28:28. Na poluvremenu je naš tima deset poena prednosti.

15' - 28:25, Kineskinje se polako, ali sigurno vraćaju u meč.

I ČETVRTINA

Završena je prva četvrtina, Srbija ima "plus 10" (24:14). Proradio je i napad i za sada deluje da ne bi trebalo da imamo većih problema u borbi za prvu, ali vrlo važnu pobedu.

10' - Verujemo da danas neće biti drastičnog pada u igri Srbije. Prednost našeg tima iznosi 22:14.

- Odlična je Ana Dabović sa osam poena!

8' - Reprezentativke su vrlo nesigurne u napadu, ali i pored toga imaju vođstvo 16:10. Sa druge strane, igra u dobrani za sada dobro funkcioniše o čemu svedoči i samo deset primljenih poena za osam minuta.

- Posle pet minuta igre Srbija ima blagu prednost 12:8.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fantazi Rio 2016 - Francuzi vraćaju formu

Izvor: Sportske.net, 12.Avg.2016

Evo našeg tima, na vama je da nas pobedite i da uzmete novčane nagrade...Kao što imate ponudu za čitavo četvrto kolo na košarkaškom turniru Olimpijskih igara, tako vas očekuje ponuda i za noć između petka i subote. ..U ponudi nemate meč Australije i Kine, ali to vam samo povećava mogućnost...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.