Evropska atletska elita stiže u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska atletska elita stiže u Srbiju

Još dva dana ostala su do početka najvećeg atletskog spektakla na našim prostorima – Evropskog prvenstva u dvorani, koje će se održati od 3. do 5.marta u Kombank areni.

Naši najbolji atletičari nekoliko godina unazad raduju nas osvojenim medaljama na velikim takmičenjima, a sada je vreme da im se odužimo i napunimo Arenu pozitivnom energijom, aplauzima i podstaknemo ih da istrče još brže, bace i skoče još dalje.

Boje naše zemlje braniće 12 atletičara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a takmičarski program startuje već u petak, 3.marta. Prvi na borilište izaći će Lazar Anić i Strahinja Jovančević, koji će imati kvalifikacije u skoku udalj od 9.40 časova. Tokom njihovih skokova, Tamara Salaški trčaće u kvalifikacijama na 400 metara od 9.45 časova, a potom i Miloš Raović (od 10.20). U 12.45 časova trčaće juniorka Milica Emini u kvalifikacijama na 60 metara-prepone.

U popodnevnom delu programa na stazu će izaći Amela Terzić na 1.500 metara (od 17.05), Dušan Mekević trčaće na 3.000 metara u 18.25, a na kraj dana očekuje nas trka veterana Gorana Nave na 1.500m (19.15).

Pored naših zvezda, izdvajaju se imena Ekaterini Stefanidi, olimpijske šampionke, evropske vicešampionke u dvorani i evropske šampionke na otvorenom, u skoku motkom. Rut Beitia je takođe olimpijska šampionka, ali u skoku uvis, trostruka prvakinja Evrope na otvorenom i evropska šampionka u dvorani.

Među zvezdama je i Suzana Kalur, koja je svetska rekorderka na 60 metara-prepone i dvostruka evropska šampionka u ovoj disciplini. Od muškaraca, u Beogradu će biti Pavel Maslak, koji je dvostruki prvak Evrope i sveta u dvorani na 400 metara.

Nema sumnje da će reprezentacija Srbije imati jaku konkurenciju i da će borba za medalje biti neizvesna u svakoj od disciplina.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.