Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2020, 12:55

Evropa ili katanac: Zorja protiv Dinama za goli život

Klub iz Luganska u finansijskim problemima

Beskompromisna borba za "šest" bodova. Baš toliko vredi današnji dvoboj Zorje i Dinama iz Kijeva u okviru 26. runde plej-ofa ukrajinskog šampionata. Jer, pobednik može da što može da napravi ključni korak ka plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Centralni duel ove runde igra se u Zaporožju (16.00), između ekipa koje imaju isti broj bodova - 49, ali zahvaljujući rezultatima međusobnih duela ove sezone, ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Luganska ima prednost ukoliko na kraju bude bodovno poravnata sa Kijevljanima.

Posle nastavka prvenstva, ekipa Viktora Skripnika odigrala je dve utakmice, od kojih je u jednoj minimalno izgubila od Oleksandrije (0:1), dok je narednu utakmicu pobedila protiv Kolosa (1:0) zahvaljujući golu Vladislava Kabajeva. Ovi mečevi su pokazali da je Zorji teško da postiže golove i da treba vremena da dostigne prethodni nivo.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Uoči utakmice sa Dinamom pojavile su se informacije da bi klub iz Luganska mogao da prestane da postoji zbog finansijskih problema, i da bi samo ulazak u grupnu fazu nekog od kontinentalnih takmičenja mogao da spasi tim. Naravno, takva neizvesnost stvara negativnu psihološku pozadinu pred najvažnije bitke i sedam finalnih utakmica u sezoni.

Nakon izlaska iz karantina, Kijevljani takođe nemaju stabilnost u rezultatima. U prvoj utakmici posle pauze suprotstavio im se Šahtjor Donjeck, a u ukrajinskom klasiku Dinamo je izgubio 1:3. U poslednjem kolu, tim Olekseja Mihajličenka uspeo je zahvaljujući slavlju protiv Oleksandrije (5:1) da se delimično rehabilituje za poraz od Rudara.

Dobre vesti stigle su iz ambulante Dinama: Cigankov, Verbič i Pivarić vratili su se u stroj. Stoga se tim priprema za duel u punom kapacitetu. Za razliku od Kijevljana, Zorja ima kadrovske probleme. Zbog diskvalifikacije meč će propustiti Bogdan Lednev, a glavni golman tima Nikita Ševčenko je još na bolovanju.

U aktuelnom šampionatu rivali su se sreli dva puta. U prvom kolu u Zaporožju utakmica je završena nerešeno 2:2, ali je u Kijevu Zorja pobedila 2:1.

Imajući u vidu najnovije rezultate i kadrovske probleme tima iz Luganska, favorit je Dinamo. Međutim, treba uzeti u obzir pojačanu motivaciju bivših Dinamovih igrača koji igraju u Zorji, kao i faktor trenera Viktora Skripnika. Vrelo vreme će takođe uticati na ishod. Ko se bolje prilagodi igri u takvim uslovima, imaće prednost. Nesumnjivo, biće beskompromisno, i Zorji i Dinamu potrebna je pobeda.

UKRAJINA 1, PLEJ-OF - 25. KOLO

Subota

16.00: (4,00) Zorja (3,45) Dinamo Kijev (1,95)

Nedelja

16.00: (10,0) Kolos (6,50) Šahtjor (1,25)

18.30: (2,90) Oleksandrija (2,85) Desna (2,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.