Evo do kada Đoković sigurno ostaje na 1. mestu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2023, 14:38

Evo do kada Đoković sigurno ostaje na 1. mestu!

Španac posustaje u trci.

Nakon što je od mastersa u Monte Karlu odustao i Karlos Alkaraz, drugi reket sveta, postalo je jasno da će se Novak Đoković još neko vreme zadržati na tronu ATP liste.

Najpre je Rafael Nadal potvrdio da ga neće biti u Monaku, a onda se za njim istim povodom oglasio i mlađi Španac. On je zbog povrede koju je zadobio u polufinalu Mastersa u Majamiju protiv Janika Sinera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odlučio da ne rizikuje sa ranim povratkom na teren.

Podsetimo, Alkaraz je jedini koji trenutno može da pretekne Đokovića na ATP listi, mogao je to da uradi u Monte Karlu kada bi trijumfovao, ali sada neće ni zaigrati na tom turniru.

Španac potom brani titule u Barseloni i Madridu, pa sve do Mastersa u Rimu nema prilike da pretekne Đokovića, što znači da Novak sigurno ostaje na prvom mestu bar do kraja maja, kada se završava masters u "večnom gradu".

Pošto je prošle godine ispao već u drugom kolu, Srbin ima priliku da zaradi skoro 1.000 bodova ukoliko osvoji titulu, čime bi osigurao prvo mesto do Rolan Garosa.

Novak na šljaci do Otvorenog prvenstva Francuske brani finale na Serbia openu (125 bodova), polufinale Mastersa u Madridu (360 bodova) i titulu u Rimu (1.000 bodova).

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.