Espargaro najbrži na otvaranju

Izvor: B92, 21.Mar.2014, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Espargaro najbrži na otvaranju

Vozač NGM Forvard rejsinga Aleš Espargaro ostvario je najbolje vreme na prvom treningu kraljevske klase Moto GP šampionata u Kataru.

Mladi Španac je najbrži krug pod reflektorima na stazi "Losail" zabeležio u vremenu od 1:55.201 minuta i mnoge je time iznenadio, pošto se takmiči u 'open' kategoriji.

Drugo mesto, sa skoro pola sekunde zaostatka, zauzeo je Alvaro Bautista na Gresini Hondi, dok je treči bio vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit.

Najbolju trojicu sledio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Andrea Janone na Dukatiju ekipe Pramak, ispred vozača Jamahe Teh 3, koji je pre dve nedelje slomio ključnu kost i najboljeg među vozačima fabričkih ekipa Danija Pedrose. Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi na sedmoj poziciji je imao sekundu i tri desetinke zaostatka u odnosu na Espargara, čiji timski kolega Kolin Edvards je bio odmah iza ’Doktora’. Prvu desetoricu kompletirali su drugi vozač Jamahe Horhe Lorenco i Niki Hejden, koji od ove godine brani boje Aspara.

Branilac titule Mark Markes prvi trening je završio na 11. poziciji i takođe je imao skoro jednu i po sekundu slabije vreme od najbržeg. Vozač Repsol Honde ulazi u novu sezonu nespreman, pošto je pre nekoliko nedelja doživeo prelom noge i propustio je dva od tri predsezonska testiranja.

Vozače u kraljevskoj klasi u petak očekuju dva treninga, prvi je na programu u 16 časova, a drugi od 18.55 po našem vremenu. Četvrti trening vozi se u subotu od 17.55, a slede ga kvalifikacije, dok trka za Veliku nagradu Katara startuje u nedelju od 20 časova.

U kategorijama Moto2 i Moto3 već su vožena po dva treninga. U najslabijoj klasi najbrži je bio Romano Fenati, koji brani boje tima Skaj Valentina Rosija, ispred Čeha Jakuba Kornfejla iz Kalva i vozača Red Bul KTM Ajo tima Džeka Milera. U Moto2 kategoriji najbolji je bio Takaki Nakagami na Kaleksu, ispred Estevea Rabata i Sandra Kortezea.

Više o novoj sezoni Moto GP šampionata pročitajte u našoj rubrici ’Teme’.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Espargaro najbrži na otvaranju

Izvor: B92, 21.Mar.2014

Vozač NGM Forvard rejsinga Aleš Espargaro ostvario je najbolje vreme na prvom treningu kraljevske klase Moto GP šampionata u Kataru...Mladi Španac je najbrži krug pod reflektorima na stazi "Losail" zabeležio u vremenu od 1:55.201 minuta i mnoge je time iznenadio, pošto se takmiči u 'open' kategoriji...Drugo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.