Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2021, 12:10

Eriksenova drama: Prokletstvo, imam samo 29 godina...

Nemački lekar prepričao dešavanja sa terena Parkena

Nemački lekar Jens Klajnfeld koji je spasao život Kristijanu Eriksenu govorio je za medije o trenutku kada je Danac otvorio oči nakon reanimacije. U pitanju je iskusni stručnjak čija je brza reakcija bila ključna za pozitivan ishod.

"Otvorio je oči posle jednog šoka defibrilatorom. Trebalo mu je oko 30 sekundi. Odmah sam mogao da razgovaram sa njim", kazao je Klajnfeld. "Pitao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sam ga da li je tu, da li je ponovo sa nama... Bio je to dirljiv trenutak. U takvim situacijama u svakodnevnom životu šanse za povratak u život daleko su manje".

Klajnfeld je potom otkrio i koje su bile Eriksenove prve reči nakon što se povratio:

"Kazao je: Prokletstvo, imam samo 29 godina. Tada sam znao da mozak nije oštećen".

Mnogi stručnjaci odbacili su mogućnost da će Eriksen moći da nastavi karijeru. Njegova budućnost za sada je u magli, a ono što je izvesno jeste da će mu biti ugrađen unutrašnji defibrilator. Nadu podgreva činjenica da s istim uređajem u telu Dejli Blind uspešno igra.

"Nakon što je prošao detaljne preglede srca Eriksen je pristao da mu se ugradi ICD. Ta naprava je neophodna posle srčanog napada zato što postoje smetnje u radu srca“, poručio je lekar danskog nacionalnog tima Morten Besen.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.